To 2021 είναι έτοιμο να υποδεχθεί 10 νέα μουσεία!

Συντάκτης: Flowmagazine

Η ταραχώδης χρονιά του 2020 παραγκώνισε τον Πολιτισμό. Το 2021, όμως είναι εδώ. Και μαζί του, ήρθε και μια πανέμορφη είδηση. Δέκα νέα μουσεία  από την Γαλλία μέχρι τη Σαγκάη και την Ελλάδα, θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του έτους. 

Η τέχνη, οι μνήμες, η ιστορία, η πρωτοπορία, σύνορα δεν κοιτούν. Παρακάτω, λοιπόν, τα 10 καινούρια μουσεία που περιμένουμε να κάνουν τα εγκαίνιά τους αυτό το έτος.

1) Μουσείο Τέχνης, Πουντόνγκ

Το Μουσείο Τέχνης Πουντόγνκ είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά νέα της χρονιάς. Ο χαρακτήρας του μουσείου θα είναι διεθνιστικός και οι εκθέσεις του θα περιλαμβάνουν έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

2) Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικάνικης Μουσικής, Τενεσί

Οι φίλες και οι φίλοι της μουσικής, θα βρούνε τον προσωπικό τους παράδεισο στο Τενεσί. Τα περισσότερα είδη μουσικής που σήμερα μας είναι γνωστά σε κάθε γωνιά του κόσμου, έχουν αφροαμερικάνικες ρίζες. Μέχρι τώρα κανένα μουσείο δεν είχε τιμήσει τη συνεισφορά αυτή, σε αυτό το μαγικό επίτευγμα τέχνης που ονομάζουμε μουσική

3) Μουσείο Σίγκμουντ Φρόυντ, Βιέννη

Τα ιδιωτικά δωμάτια του σπιτιού του Sigmund Freud θα είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες, με μια έκθεση φωτογραφιών. Η έκθεση θα μας φέρει πιο κοντά στο έργο, αλλά και την ίδια την ζωή του Σίγκμουντ Φρόυντ.

4) Humboldt Forum, Βερολίνο

Το Humboldt Forum ή αλλιώς το Παλάτι της Πρωσίας, το οποίο θα προσθέσει 42.000 τετραγωνικά μέτρα και συνάμα άπλετη ιστορική, επιστημονική, εικαστική γνώση στο Νησί των Μουσείων στο Βερολίνο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στην Ευρώπη. 

5) Κέντρο Τέχνης GES-2, Μόσχα

Το νέο διαμάντι της Μόσχας, περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κατοικιών, ένα αμφιθέατρο, ένα εκπαιδευτικό κέντρο και μια βιβλιοθήκη. Επιπροσθέτως, οι γειτονικές πρώην αποθήκες βότκας Smirnoff αναμένεται να μετατραπούν σε εργαστήρια νέων καλλιτεχνών της Μόσχας και να αξιοποιηθούν ως κέντρα δημιουργικότητας.

6) Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα

Το πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο που θα στεγάσει την Εθνική Πινακοθήκη, αναμένεται να εγκαινιαστεί 25 Μαρτιού, συνοδία μιας εμβληματικής έκθεσης για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.Κύριος στόχος της Εθνικής Πινακοθήκης, είναι πέραν των πολύτιμων μόνιμων συλλογών της, να αξιοποιήσει και τα ψηφιακά μέσα που μας προσφέρει η εποχή μας.

7)  Μουσείο Έντβαρτ Μουνκ, Όσλο

Κοντά στην Όπερα του Όσλο, δημιουργείται ένα νέο μουσείο, αφιερωμένο μονάχα σε έναν καλλιτέχνη. Ο λόγος γίνεται για έναν από τους σημαντικότερους σκανδιναβούς ζωγράφους, τον Έντβαρτ Μουνκ. Το μουσείο των 13 ορόφων θα κατέχει περισσότερους από 1.200 πίνακες, κάνοντας το ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσεία της Ευρώπης. 

8) Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Γκίζα

Για πρώτη φορά, 3.500 χρόνια αιγυπτιακής ιστορίας και 50 χιλιάδες αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής Tutankhamun εκτίθενται στο κοινό. Λέγεται πως είναι το μεγαλύτερο μουσείο σε ολόκληρο τον κόσμο!

9) Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Όντενσε

Ένα μουσείο σαν παραμύθι, κάνει την εμφάνιση του στη γενέτειρα του Δανού συγγραφέα παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στο έργο του συγγραφέα, γι’ αυτό και είναι σχεδιασμένο με τρόπο μαγικό, όπως λίμνες και κρεμαστούς κήπους.

10) Bourse de Commerce — Pinault, Παρίσι

Ο δισεκατομυριούχους Φρανσουά Πινό, για 20 χρόνια, σχεδίαζε το ιδιωτικό του μουσείο, το οποίο θα περιελάμβανε την εντυπωσιακή του συλλογή με άρωμα γαλλικής τέχνης. Το 2021, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μια αποθήκη σιτηρών του 18ου αιώνα, μετέπειτα Χρηματιστήριο, αναμένεται να φιλοξενήσει την μοναδική συλλογή του Πινό. 

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…