To πρόγραμμα του 3ου MESSINIA FORUM στην Καλαμάτα από 4 έως και 6 Απριλίου 2025

Συντάκτης: Flowmagazine

To 3ο MESSINIA FORUM επιστρέφει δυναμικά, αναδεικνύοντας τη Μεσσηνία ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και κέντρο επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στο επίκεντρο βρίσκονται ο τουρισμός, η γαστρονομία, η βιώσιμη ανάπτυξη και η καινοτομία, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και κορυφαίων επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Παρασκευή 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

14:00 Εγγραφές συνέδρων

15:00 Workshop για κάρτα εργασίας από εταιρεία UNION σε ξενοδόχους, επιχειρηματίες εστίασης, λογιστές

Επίσημη έναρξη Messinia Forum – Εισαγωγικές εισηγήσεις – Χαιρετισμοί

17:10 Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος

17:15 Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτριος Πτωχός

17:20 Πρόεδρος ΣΕΜ, Ιωάννης Κολοβός

17:35 Παρουσίαση θεματικών του Messinia Forum 3

17:45 «Μεσσηνιακή Γωνιά» – Παρουσίαση από τον Παναγιώτη Τριφύλλη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της εταιρείας THE MART

18:15 Success story to Be Καλαματιανό Μαντήλι, Ελένη Δημοπούλου, ΕΟΤ, Greek National Tourism Organization

ΚΥΚΛΟΣ Α’: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

18:30 Στρογγυλό Τραπέζι 1

Θέμα: Μεσσηνία 2030 Καινοτομία- Αειφορία και Ανάπτυξη στο Τουρισμό

Συντονιστής: Θέμης Κανελλόπουλος, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

Γεώργιος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Fraport Greece

Δημήτριος Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,

Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας- Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου

Δημήτριος Καφαντάρης, Γ.Γ. ΚΕΔΕ

Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ

Εκπρόσωπος ΣΕΜ

19:30 Βράβευση Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, Πρόεδρος ΤΕ.ΜΕΣ.

19:40 Βράβευση Ηλία Μαμαλάκη

19:45 Στρογγυλό τραπέζι 2

Θέμα: Μεσσηνία εν δράσει: Η περιφέρεια πρωταγωνιστής σε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουρισμό

Συντονιστής: Kωνσταντίνος Δεριζιώτης, Εκδότης Money & Tourism

Ομιλητές:

Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας

Πελοποννήσου

  • Οι Δήμαρχοι των Δήμων Μεσσηνίας:

  • Δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης

  • Δήμαρχος Μεσσήνης, Γεώργιος Αθανασόπουλος

  • Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας

  • Δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου

  • Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γεώργιος Χιουρέας

  • Εκπρόσωπος ΣΕΜ

20:45 WELCOME PARTY ΜΕ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ» FINGER FOOD

Σάββατο 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

10:00 Προσέλευση

ΚΥΚΛΟΣ Β’: ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

10:30-11:45 Workshop Παρουσίαση τρόπων τοποθέτησης προϊόντων και εξαγωγών στην Ευρώπη, Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης, CEO – Founder – Διευθύνων Σύμβουλος – Ιδρυτής «ManaGi»

11:45-12:45 Workshop Παρουσίαση τρόπων τοποθέτησης προϊόντων και εξαγωγών στην Αμερική και στις Tρίτες Χώρες, Όλγα Παπαδόγιαννη, Managing Partner Nexus Connecting Business

12:45-14:00 Workshop Digital Marketing Πέτρος Ντόκος, Head of Content Reach

ΚΥΚΛΟΣ Γ’: ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

14:00 Γεύσεις Μεσσηνίας: Ο Ηλίας Μαμαλάκης και οι σεφ Ιάκωβος Απέργης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Γιώργος Τσαπάρας και Νίκος Φωτιάδης και ο καθηγητής του Τμήματος Λαχανοκομίας ΠΑΠΕΛ Αναστάσιος Κώτσιρας αποκαλύπτουν τα μυστικά των τοπικών προϊόντων.

Συντονίστρια: Ηλιάνα Νιάσκου, Υπ. Διδάκτωρ Τουριστικού Management ΠΑ.ΠΕΛ.

13:30-15:00 WorkshopMasterclass«Από τη Γη της Μεσσηνίας στο Ποτήρι των Πελατών σας», Νίκος Πανίδης, Tutor of WSPC Wine School (Konstantinos Lazarakis MW)

15:00 «Food for talk» με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου με καλεσμένους έκπληξη!

15:30-17:00 WorkshopMasterclass«Από τη Γη της Μεσσηνίας στο Ποτήρι των Πελατών σας», Messinia Terroirs Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ιωάννης Διονυσόπουλος WSET L3, Γευσιγνώστης

16:30 Workshop Διαχείριση αρνητικών σχολίων, από τον Founder της SheepFish Agency, Αριστείδη Γκότση

ΚΥΚΛΟΣ Δ’: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

17:30 Στρογγυλό Τραπέζι 1,

Θέμα: «Ένας μήνας εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό, προβληματισμοί και ανησυχίες»

Συντονιστής: Αθανάσιος Ανδριανόπουλος, Οικονομολόγος

Ομιλητές:

Αδαμαντία Κεχαγιά, Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασιακών σχέσεων Πελοποννήσου, ΣΕΠΕ,

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Εκπρόσωποι ξενοδόχων και εστίασης

18:30 «Προκλήσεις της εξέλιξης του μεσσηνιακού αμπελώνα-οινοτουρισμός»

Βάιος Γκανής, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

19:00 Παρουσίαση έρευνας επαγγελματικών ενδιαφερόντων στην Ελλάδα, από τον Συνιδρυτή της Orientum, Νίκο Παυλάκο

19:20 Παρουσίαση της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

19:30 Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Επιχειρήσεις

Ροζαλία Θαλασσινού, Διευθύντρια Δανείων και Κρατικών Ενισχύσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,

Λευτέρης Ποδηματάς, Προϊστάμενος Τμήματος Εγγυήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

20:00 DJ PARTY

Κυριακή 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

10:30 Προσέλευση

11:00-13:00 Παρουσίαση «Κυριακάτικου τραπεζιού» από τον Ηλία Μαμαλάκη

Live cooking με τοπικούς συλλόγους Μεσσηνίας, παρουσία των σεφ Ιάκωβου Απέργη, Μυρσίνης Λαμπράκη, Γεωργίου Τσαπάρα και Νίκου Φωτιάδη

11:30-13:00 Workshop – παρουσίαση του experienceskalamata.com στον τουριστικό κλάδο της Μεσσηνίας.

ΚΥΚΛΟΣ Ε’: ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

13:00 Στρογγυλό Τραπέζι 1,

Θέμα: «Messinia 4All: «Προσβάσιμος Τουρισμός, Προσβάσιμο Μέλλον»

Ομιλητές:

Ιωάννης Πλάγος, Εκγυμναστής-Εκπαιδευτής Ελληνικής Αστυνομίας, Ambassador του Project Safety First (Ενεργητική Οδική Παιδεία & Ασφάλεια)

Ευθύμιος Καλαράς, Παραολυμπιονίκης

Γιώργος Λαζαρίδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καλαμάτας

13:30-15:00 WorkshopMasterclass«Από τη Γη της Μεσσηνίας στο Ποτήρι των Πελατών σας», Messinia Terroirs Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Γιώργος Κοντραφούρης, WSET L3, Maître dhôtel

14:30 Αθλητικός Τουρισμός – Nέα Tάση, Padel

ΚΥΚΛΟΣ ΣΤ’: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ & ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

16:00 «Στρατηγικός Σχεδιασμός της περιοχής μας», Δρ. Σ. Βαρελάς Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τουριστικών Σπουδών ΠΑ.ΠΕΙ. & Διευθυντής Εργαστηρίου Τουριστικής Αριστείας

16:30 Workshop Wedding & Event Planner, Τζίκα Βίκυ, Event Planner, Απόφοιτη Marketing Εμπορίας και Διαφήμισης, Ιδιοκτήτρια Εταιρείας Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

17:00 Γευσιγνωσία ελιάς και παρουσίαση του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας από τον Καθηγητή Τμήματος Γεωπονίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Διευθυντή του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, Βασίλη Δημόπουλο και την Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Επικοινωνίας Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, Ιωάννα Μηλιώνη

18:00 Γευσιγνωσία μελιού, από την Μαίρη Νικολάου, Πιστοποιημένη Γευσιγνώστρια Μελιού, Μελισσοκόμος – Βασιλοτρόφος

19:00 Γευσιγνωσία ελαιόλαδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου, κ. Νίκο Κουτσούκο, Πρόεδρος Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

18:00 «Ζήσε την εμπειρία σου στη Μεσσηνία» βιωματικά experienceskalamata.com,

Θάνος Μιχελόγγονας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου

Βασίλειος Κατσίρης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Εκπρόσωποι θεματικού τουρισμού Μεσσηνίας

Εκπρόσωπος ΣΕΜ

19:00 Στρογγυλό Τραπέζι 2,

Θέμα: Case study «Ταΰγετος Plan B»

Ομιλητές:

Δρ. Σ. Βαρελάς, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τουριστικών Σπουδών ΠΑ.ΠΕΙ. & Διευθυντής Εργαστηρίου Τουριστικής Αριστείας

ΟΜΑΔΑ VAMVAKOU REVIVAL:

Ανάργυρος Βερδήλος, Συνιδρυτής και διοικητικός υπεύθυνος της Vamvakou Revival.

Χάρης Βασιλάκος, Συνιδρυτής και Υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Προγραμματισμού της Vamvakou Revival

Ελένη Μάμη, Συνιδρύτρια και υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Vamvakou Revival.

Τάσος Μάρκος, Συνιδρυτής και Υπεύθυνος Τεχνικού Σχεδιασμού και Υποδομών της Vamvakou Revival.

Έλενα Τζαμουράνου, Dipl.Ing ., ΜΑ, Community- LED Development Institute – Villages in Action

Εκπρόσωπος Experienceskalamata.com

Εκπρόσωπος ΣΕΜ

20:00 LIVE CONCERT με τους PASSEPARTOUT BAND

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…