Το μυστικό της νεότητας της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια

Συντάκτης: Flowmagazine

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαιτέρως λεπτή κι εύθραυστη. Είναι το σημείο στο πρόσωπο που εμφανίζει σημάδια κούρασης και αφυδάτωσης, αλλά και το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται αντιληπτά τα σημάδια της ηλικίας. Στην πραγματικότητα τα τρία πιο κοινά προβλήματα που παρουσιάζει είναι οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες και οι σακούλες.

Σε ορισμένα σημεία γύρω από τα μάτια, υπάρχει λιπώδης ιστός, ενώ σε άλλα υπάρχει μυς. Επομένως, η μορφολογία από το ένα εκατοστό στο άλλο ποικίλλει και η φροντίδα που πρέπει να παρέχεις στην περιοχή των ματιών σου χρειάζεται στοχευμένες κινήσεις.

Ντεμακιγιάζ

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο εκφραστική περιοχή, ως συνέπεια είναι και αυτή που δείχνει πρώτη το πέρασμα του χρόνου. Η έλλειψη ύπνου, οι αλλεργίες, η κακή διατροφή μπορεί να είναι περαιτέρω αιτίες και παρατηρούνται με τη μορφή πρηξίματος, σκοτεινών σκιών και αφυδάτωσης. Η αρχή είναι να έχεις πάντα καθαρό δέρμα. Εάν εφαρμόζεις μακιγιάζ, φρόντισε να αφαιρέσεις όλα τα ίχνη του πριν προχωρήσεις στην υπόλοιπη ρουτίνα σου, με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή ένα διφασικό προϊόν.

Ενυδάτωση

Ενυδάτωσε την περιοχή, εφαρμόζοντας στρατηγικά επιλεγμένα δραστικά συστατικά, όπως η νιασιναμίδη και η καφεΐνη.

Θεραπεία άμεσης δράσης

Εάν είσαι πολύ κουρασμένη και παρατηρείς ότι τα περίγραμμα των ματιών σου έχει χάσει την ένταση και τον τόνο του, εστίασε τη φροντίδα σου σε συσκευές που εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα του μικρορεύματος, το οποίο, εάν χρησιμοποιείται με συνέπεια, μπορεί να ανυψώσει το βλέμμα και να του δώσει μια πιο ήρεμη εμφάνιση.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…