Tips που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις επιτυχία σε συνέντευξη για θέση πωλητή

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη

Ναι λοιπόν! Ήρθε αυτή η ώρα που σε κατακλύζει χαρά, μιας και το βιογραφικό σου έχει περάσει στην επόμενη φάση. Το κινητό σου χτυπάει και σε καλούν σε μια πρώτη επαφή facetofaceπροκειμένου να σε γνωρίσουν καλύτερα. Κι όμως, παρά την πρώτη σου επιτυχία, νιώθεις το στομάχι σου να δένεται σε κόμπο και μερικές φλέβες σου να ξεπετιούνται δεξιά και αριστερά του προσώπου σου. Είσαι αγχωμένος, αλλά για αυτό είμαι εδώ! Θα σου προσφέρω μερικά tips για να καταφέρεις να εντυπωσιάσεις το μελλοντικό εργοδότη σου και να έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι σου!

Κάθισε λοιπόν, αναπαυτικά στον καναπέ σου, άνοιξε το κινητό σου και ρύθμισε τη φωτεινότητα και πίνοντας μια γουλιά ζεστό καφέ, έλα στην παρέα μας. Παρακάτω θα σου προτείνω και θα σου εξηγήσω μερικά βασικά «μυστικά», τα οποία εάν ακολουθήσεις, θα εντυπωσιάσεις τον άνθρωπο απέναντι σου! Είσαι έτοιμος;

#1

Ενημερώσου για τα προϊόντα της εταιρίας

Μια από τις ερωτήσεις που σίγουρα θα κληθείς να απαντήσεις είναι «Γνωρίζεις με τι ασχολείται η εταιρία μας;». Τότε η απάντηση σου θα πρέπει να σταθεί στα δυο της πόδια και να γίνει ένα σοβαρό και σίγουρο για τον εαυτό του «Ναι!». Προτού λοιπόν ξεκινήσεις να πας στην συνέντευξη, εάν πρόκειται για κάποια εταιρία ή κάποιο μαγαζί, το οποίο δεν γνωρίζεις, θα ήταν ωφέλιμο να ρίξεις μια ματιά στο e-shop του. Έτσι θα έχεις μια γενική εικόνα των προϊόντων και θα μπορείς να επικοινωνήσεις τα της μελλοντικής σου εργασίας με περισσότερη αυτοπεποίθηση! Η εντύπωση που θα προκαλέσεις, δεν θα μπορεί να είναι παρά θετική!

Tips που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις επιτυχία σε συνέντευξη για θέση πωλητή

#2

Η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο

Θα χρειαστεί να προσέξεις την εμφάνιση σου και να ψάξεις εξονυχιστικά τι καλό θα προτιμήσεις να φορέσεις. Ενδεικτικά μπορώ να σου προτείνω ένα στυλ ντυσίματος. Αρχικά, το μαύρο χρώμα πέρα από κομψό και ασφαλές- μιας και ταιριάζει με τα πάντα- εμπνέει εμπιστοσύνη. Αυτό διότι τις περισσότερες φορές οι πωλητές και οι πωλήτριες θα χρειαστεί να φορούν ένα total black outfit. Ωστόσο, μην το πάρει της μετρητοίς! Δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις μόνο το μαύρο χρώμα. Εάν το σπάσεις με ένα nude χειμωνιάτικο χρώμα, όπως αποχρώσεις του σομόν, σίγουρα θα αποπνέεις έναν αέρα σιγουριάς και εμπιστοσύνης!

 Όσον αφορά τα κοσμήματα που θα βάλεις, επίλεξε καλύτερα κάτι μικρό και διακριτικό. Σημαντική σημείωση: Ανάλογα την περιοχή που πρόκειται να εργαστείς, το στυλ σου μπορεί να αλλάξει! Έτσι σε πιο πλούσιες περιοχές θα χρειαστεί ένα πιο εκκεντρικό και προσεγμένο στυλ, ενώ το αντίθετο θα χρειαστεί σε περιοχές με γενικά πιο χαμηλό εισόδημα των κατοίκων.


Διαβάστε Επίσης: Μακιγιάζ για συνέντευξη


#3

Απόφυγε να κρατάς κάποιο ρόφημα την ώρα της συνέντευξης

Ναι ναι, ακριβώς αυτό που διάβασες. Είναι σημαντικό να δείχνεις ότι προσέχεις και έχεις αφοσίωση για την ενδεχόμενη εργασία σου, ακόμα κι ας μην έχεις επιλογή. Η εμφάνιση κάποιου ροφήματος, όπως ο καφές ή μια σοκολάτα, ενδόμυχα ίσως να δημιουργήσει σκέψεις ανευθυνότητας και έλλειψης προσοχής. Προσωπική συμβουλή: Πιες κάποιο ρόφημα που να αγαπάς, πριν τη συνέντευξη για να μπορέσεις να ανυψώσεις το ηθικό σου!

Tips που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις επιτυχία σε συνέντευξη για θέση πωλητή

#4

Κοιμήσου καλά την προηγούμενη μέρα

Θα σε βοηθήσει πολύ εάν το προηγούμενο βράδυ κοιμηθείς καλά! Η ξεκούραση σίγουρα φαίνεται κάθε φορά που έχουμε καταφέρει να την πετύχουμε! Το μυαλό σου θα είναι πιο καθαρό και αυτό θα σε βοηθήσει να δώσεις καλύτερες και πιο to the point απαντήσεις. Ο καλός ύπνος όχι απλά θα σε ανανεώσει, αλλά και θα σου προσφέρει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις στη συνέντευξη σου!

Αυτά λοιπόν, ήταν μερικά tips που μπορώ να σου δώσω για να έχεις επιτυχία στο επόμενο βήμα στον επαγγελματικό σου τομέα. Πρόκειται για αρχικές συμβουλές, αλλά εύχομαι να σε βοηθήσουν! Η επιτυχία είναι στο χέρι σου! Καλή τύχη!

Συντάκτης: Σοφία Σιμέλα Θωίδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.