Τιμή-ρεκόρ για δίσκο των Beatles

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Τιμή-ρεκόρ για δίσκο των BeatlesΈνας φανατικός των Beatles δεν δίστασε να καταβάλει 230.000 ευρώ για να αποκτήσει τον δίσκο του 1967 «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» με τις υπογραφές των μελών του συγκροτήματος. Η αρχικά εκτιμώμενη αξία του στη δημοπρασία ήταν κοντά στα 23.500 ευρώ

Ο σπάνιος αυτός δίσκος, ανέβασε κατακόρυφα την τιμή του και λόγω των υπογραφών του συγκροτήματος, στο εξώφυλλό του. Η πώληση, έσπασε προηγούμενα ρεκόρ αγοράς συλλεκτικών αντικειμένων σε δημοπρασίες.

Ο δίσκος, που περιέχει επιτυχίες των Beatles όπως «With a Little Help from My Friends», «Lucy in the Sky with Diamonds», «Getting Better» και «Good Morning Good Morning», θεωρείται μουσικό αριστούργημα και έχει πάρει απίστευτες διακρίσεις. Το 1996 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος δίσκος της χιλιετίας από ψηφοφορία που πραγματοποίησαν τα HMV, Channel 4, η Guardian και ο Classic FM. Επίσης, το 2005, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Rolling Stone για τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Τιμή-ρεκόρ για δίσκο των BeatlesΤο συγκεκριμένο αντίγραφο του δίσκου, διαθέτει γυαλιστερό κάλυμμα και περίτεχνο άνοιγμα. Εκτιμάται σύμφωνα με το Hollywood Reporter, πως οι υπογραφές των Τζoν Λένον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ, μπήκαν λίγο πριν την επίσημη έκδοσή του (1η Ιουνίου 1967). Η δημοπρασία τελέστηκε από το επιχείρηση δημοπρασιών του Ντάλας, με την επωνυμία Heritage Auctions και οι υπεύθυνοι χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο δίσκο, ως κόσμημα για τη συλλογή τους.

Ο ειδήμων της ιστορίας των Beatles Πέρι Κόξ, ανέφερε πριν την πώλησή του, πως αν και σπάνια συγκινείται με κάποιο αντικείμενο του διάσημου συγκροτήματος μετά από 30 χρόνια συνεχούς ασχολίας, αυτό το κομμάτι είναι από τα κορυφαία δύο αναμνηστικά των Σκαθαριών που έχει δει ποτέ του. Το άλλο, που τον άγγιξε πραγματικά, ήταν ο υπογεγραμμένος δίσκος του “Meet The Beatles. Αξιοσημείωτο είναι πως ο συγκεκριμένος δίσκος, είχε δημοπρατηθεί το 2011 στην τιμή των 117.000 ευρώ.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr