Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Ο τίτλος αυτού του παιδικού βιβλίου, τα λέει όλα. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να επαινούμε τα παιδιά μας και τα λόγια μας θα γίνουν λίπασμα στο μεγάλωμα και στην συμπεριφορά των παιδιών μας.

Περιγραφή βιβλίου

Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου πλάσματος. Στις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά στην ζωή του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Το βιβλίο μιλάει επίσης για την άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους. Είναι γραμμένο σε στιχάκια, με ομοιοκαταληξία και αποπνέει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της αγάπης. Με απλά λόγια δείχνει τι μαγικό πράγμα είναι το θαύμα της νέας ζωής.  Καθώς επίσης για την περιέργεια και την προσμονή των γονέων και των παιδιών για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που σκέφτονται και ελπίζουν οι γονείς όταν κοιτούν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν.

Γιατί ξεχώρισε

Το βιβλίο αυτό έμεινε 52 εβδομάδες στη λίστα των best seller των New York Times. Ήταν στην λίστα με τα 20 πρώτα παιδικά βιβλία του amazon.com για το 2015. Θεωρήθηκε καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 2015, για το amazon και βραβεύτηκε ως το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο του 2015, για τη Huffington Post. Επίσης ξεχώρησε ως το καλύτερο βιβλίο για καληνύχτα και καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο για το B&N.

Γιατί να το διαβάσετε στα παιδιά σας

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα των γονέων τους κάνει να ξεχνάνε ότι πρέπει να επαινούνε, να γελάνε και να παίζουνε με τα παιδιά τους. Μια φορά γεννιούνται και μια φορά μεγαλώνουν. Επίσης είναι πάρα πολύ όμορφο και τρυφερό να μιλάμε όμορφα στα παιδιά μας. Είμαστε υπεύθυνοι σαν γονείς  για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και για το πώς θα αντιμετωπίσουν τον κόσμο μας.

Το βιβλίο ‘’τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις’’ αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς γιατί εκφράζει όλα αυτά που πιστεύει κάθε γονιός για το παιδί του.

Και μην ξεχνάτε να τους λέτε κάθε μέρα: Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις!

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…