Τι συμβολίζει ο αριθμός των τριαντάφυλλων που σου χαρίζει ο σύντροφός σου

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Ο αριθμός των τριαντάφυλλων  σε ένα μπουκέτο έχει τον συμβολισμό του. Άρχισε να μετράς. Ένα; Δύο ή περισσότερα; 

Ένα τριαντάφυλλο (χωρίς αγκάθια): Αν βρίσκεσαι στην αρχή μιας σχέσης, συμβολίζει τον   κεραυνοβόλο έρωτα. Έπειτα από χρόνια σχέσης ή γάμου δείχνει αγάπη και βαθιά αφοσίωση. 

Δύο: Δείχνει αμοιβαία αγάπη και στοργή. Και από τις δύο πλευρές υπάρχουν συναισθήματα. Τι πιο θετικό από αυτό;

Τρία: Συνήθως προτιμάται ως δώρο για την επέτειο γάμου ή σχέσης διάρκειας τριών μηνών.

Έξι: Ο αριθμός αυτός μπορεί να δείχνει είτε ερωτικό πόθο, είτε  ένδειξη αποκλειστικότητας. Όταν  ο σύντροφός σου θέλει να σου δείξει ότι σου ανήκει, μια ανθοδέσμη με έξι τριαντάφυλλα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους .

Επτά: Αν τα τριαντάφυλλα στην ανθοδέσμη που σου πρόσφεραν είναι επτά, ίσως πρέπει να αρχίσεις να ξανασκέφτεσαι το μέλλον της σχέσης σου ή της γνωριμίας αυτής. Γιατί; Συμβολίζει  μεν έντονο αλλά σύντομο πάθος ή θαυμασμό.

Εννιά: Τι καλύτερο από αυτό; Ο αριθμός εννιά φανερώνει την παντοτινή αγάπη. Επισφραγίζει την αληθινή αγάπη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Είσαι πολύ τυχερή αν σου προσφέρουν ένα μπουκέτο με εννιά τριαντάφυλλα, εκτός, πια, αν είναι καθαρά τυχαία η επιλογή του αριθμού.

Δέκα: Και ο αριθμός δέκα είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Δείχνει έντονο θαυμασμό.

Δώδεκα: Εδώ δεν είναι και πολύ καλά τα νέα. Μια ντουζίνα τριαντάφυλλα μπορεί να σημαίνει την πρόθεση από την άλλη πλευρά να σε κατακτήσει ή να σε κάνει σύντομα δική του. 

Δεκατρία: Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλούνται από το δεκατρία. Μπορεί να δείχνει φιλική διάθεση ή κρυφό θαυμασμό. Πρόσεξε για να εντοπίσεις την διαφορά και να καταλάβεις τι θέλει να σου δείξει. Δώσε έμφαση στον τρόπο και στην περίσταση που στα προσφέρει.

Δεκαπέντε: Απολογητική διάθεση υποδηλώνει ο αριθμός δεκαπέντε (πιθανότατα θέλει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι που έκανε και που δεν ήταν σωστό ή πολλές φορές δείχνει τύψεις, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο).

Είκοσι: Όταν για παράδειγμα ο σύντροφός σου δείχνει με ειλικρίνεια τη σαφή πρόθεσή του να βάλει όρια στην μεταξύ σας σχέση, είτε όταν δεν επιθυμεί να συνεχίσει κάτι πιο σοβαρό σε περίπτωση που δει σημάδια ότι εσύ θέλεις κάτι πιο σταθερό από εκείνον. 

Εικοσιένα: Φαινομενικά μπορεί να δείχνει κάποιου είδους «αφοσίωση», καθώς εικοσιένα τριαντάφυλλα είναι αρκετά. Δεν είναι όμως  έτσι, καθώς  συνήθως  οι άπιστοι τείνουν να προσφέρουν τόσα τριαντάφυλλα.

Εικοσιτέσσερα: Δύο ντουζίνες τριαντάφυλλα δείχνουν την αφοσίωση του αγαπημένου σου προς το πρόσωπό σου.

Εικοσιπέντε: Συνηθίζεται να προσφέρεται όταν θέλουμε να συγχαρούμε κάποιον σε μια ιδιαίτερη στιγμή ή σε μια προσωπική χαρά στην ζωή του.  Ενδεχομένως  δείχνει φιλική εκτίμηση.

Τριάντα έξι: Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ενθουσιαστείς με αυτό τον αριθμό, γιατί τρεις ντουζίνες, εκτός από σπατάλη δείχνουν και μια υπερβολή. Ίσως όμως και να είναι ως σημάδι ότι ακόμα κρατά τις κοινές σας αναμνήσεις  και σκέφτεται ρομαντικά για σένα, παρόλο που έχετε χωρίσει.

Σαράντα: Δείχνει αληθινή και πραγματική αγάπη. 

Πενήντα και πάνω: Πενήντα τριαντάφυλλα; Συνήθως δείχνει άνθρωπο χωρίς όρια που θέλει να δημιουργήσει καλή εντύπωση ή να κάνει επίδειξη δύναμης.

Τα παραπάνω δεν είναι πάντα απόλυτα. Δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι. Είναι όμως κάποιες διαπιστώσεις που πιθανόν μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς σκέφτεται για εμάς ο άλλος.

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.