Τι συμβαίνει στα νήπια που κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης μέσω μιας έρευνας ήρθε να επιβεβαιώσει όσα υποψιαζόμασταν γύρω από την υγεία των παιδιών και την χρήση οθονών.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Child and Adolescent Health, επικεντρώνεται σε θέματα υγείας παιδιών και εφήβων, με τα συμπεράσματά της να αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά και tablets, από τα παιδιά.

Πάνω από 3 ώρες οθόνη την ημέρα οδηγεί σε περισσότερο καθιστική νηπιακή ζωή 

 Η έρευνα έδειξε ότι παιδιά από δυο έως τριών ετών που περνούν περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη, είτε τηλεόρασης, είτε υπολογιστή, είτε κινητής συσκευής, γίνονται λιγότερο δραστήρια όταν φτάσουν τα πέντε ή τα έξι τους χρόνια, σε σχέση με τα παιδιά που περνούσαν το πολύ μια ώρα μπροστά στην οθόνη ημερησίως.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την πρώτη θέση έχει ακόμα η τηλεόραση, με το ποσοστό των παιδιών που κάθονται μπροστά σε αυτή έως μια ώρα την ημέρα να είναι αρκετά χαμηλό. Ο ΠΟΥ άλλωστε έχει συστήσει επίσημα πως μια ώρα είναι αρκετή.

40 λεπτά απώλεια από δραστηριότητες πιο ενεργητικές

Τα παιδιά που στα δυο ή τα τρία κάθονται μπροστά σε μια οθόνη για πάνω από τρεις ώρες την ημέρα, κάνουν τουλάχιστον 40 λεπτά περισσότερη καθιστική ζωή όταν φτάσουν τα πέντε ή τα έξι, έχοντας πιο περιορισμένο χρόνο σωματικής κινητικότητας, με παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες.

 Επιπρόσθετα, όπως έχουν δείξει και άλλες μελέτες στο παρελθόν, οι οθόνες αντικαθιστούν πιο χρήσιμες δραστηριότητες, όπως ο ύπνος, ενώ η αυξημένη χρήση τους σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας με κυριότερο την παχυσαρκία.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…