Τι παίζει τον σημαντικότερο ρόλο: το ζώδιο ή ο ωροσκόπος;

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για τον ωροσκόπο. Μάλιστα λέγεται πως ο ωροσκόπος μας «εμφανίζεται» μετά τα 30… Πάμε να δούμε τι ακριβώς ισχύει.

Καταρχάς, το ζώδιό μας εξαρτάται από την ημερομηνία γέννησής μας, ενώ ο ωροσκόπος από την ώρα. Η αλήθεια είναι,επομένως, πως και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο. Φέρουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας και τα δύο: και το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας.  

Το ζώδιό μας, το ζώδιο στο όποιο ανήκει ο Ήλιος μας δηλαδή, καθορίζει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, ενώ ο ωροσκόπος ίσως γίνεται πιο φανερός όσο ωριμάζουμε και κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Αστρολογικά, ο ωροσκόπος θεωρείται ότι επηρεάζει την εικόνα του εαυτού μας που δείχνουμε στους άλλους. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει, δηλαδή, ως το «προσωπείο» μας, το οποίο μας προστατεύει από την έκθεση στο περιβάλλον. Επιπλέον, λέγεται πως παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά την εξωτερική μας εμφάνιση.  

Φαίνεται, τελικά, πως ο ωροσκόπος είναι κάτι που σχετίζεται περισσότερο με το «φαίνεσθαι», περιγράφει δηλαδή καλύτερα την πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους. Και πολλές φορές είμαστε εντελώς διαφορετικοί με τους άλλους απ’ ό,τι μόνοι μας. Ο ωροσκόπος λειτουργεί, με άλλα λόγια, σαν ένα φίλτρο από το οποίο πρέπει να «περάσουμε» έτσι ώστε να φτάσουμε στο ζώδιό μας, στην αλήθεια μας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…