Τι να προσέξεις στο πρώτο ραντεβού (και πριν από αυτό)

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Αν γυρίσεις το χρόνο πίσω, θα θυμηθείς πολλά πρώτα ραντεβού που έχεις βρεθεί, τότε που δεν ήξερες τι να κάνεις από την αμηχανία σου, που δεν μπορούσες να συγκρατήσεις το χτυποκάρδι σου και που όλο αυτό το έντονο συναίσθημα, κάποια στιγμή τελείωσε, έπαψε πλέον να υπάρχει, είτε με καλές αναμνήσεις, είτε με άσχημες εικόνες. 

Το πρώτο ραντεβού είναι μια ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα. Να περάσετε όμορφα, να φλερτάρετε, να αποκτήσετε μια πιο λεπτομερή εικόνα για εκείνον και εκείνος για εσένα. Το ζητούμενο σαφώς είναι να είσαι ο εαυτός σου, υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που καλό είναι να προσέξεις. Αυτές οι βασικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. 

Πριν

Το ύφος και ο τρόπος που μιλάει ο άλλος παίζει μεγάλο ρόλο

Καταρχάς, πρώτα από όλα παίζει ρόλο το ύφος του συνομιλητή μας, καθώς και το λεξιλόγιο του. Το πώς μιλάει μέσα από τα μηνύματα μπορεί να μας υποδείξει πολλά για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του. Οπότε, το άτομο εκείνο που θα ξεκινήσει μια κουβέντα με απρεπή σχόλια, ή παραπάνω σεξουαλικά (π.χ.) από ότι πρέπει, «ανάβει» αυτόματα τα κόκκινα λαμπάκια που φωνάζουν «όχι. Επομένως, μη σταθείς σε μια καλή εικόνα, έχοντας στο μυαλό σου ότι μπορεί να νιώθει οικεία, ή βγάζεις το κάτι παραπάνω μέσα από 5 -6 μηνύματα. Οι τρόποι και η ευγένεια, παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλα.

Τι να προσέξεις στο πρώτο ραντεβού (και πριν από αυτό)

Ξεκάθαρα λόγια και ειλικρίνεια 

Επίσης, red flag είναι και τα μισόλογα. Αν ρωτήσεις κάτι και δεν πάρεις μια ξεκάθαρη απάντηση, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι πάει λάθος. Είτε κάτι κρύβει, είτε δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και συνεννόηση.Στην πρώτη περίπτωση, έγκειται το γεγονός του τί κρύβει, γιατί το κρύβει και κατ’ επέκταση πόσο αυτό το «μυστικό» μπορεί να επηρεάσει εσένα και την επικείμενη γνωριμία σας. Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, να λες και πάλι καλά που από μερικά μηνύματα και μόνο κατάλαβες πως δεν υπάρχει τόσο επικοινωνία (ίσως και χημεία). Αν δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη με απλά καθημερινά πράγματα μέσα από μερικά μηνύματα άντε να συνεννοηθείς από κοντά.

Στο ραντεβού

Παρουσίασε σωστά τον εαυτό σου

Η πρώτη εντύπωση μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε κάποιον. Αν το καταφέρεις έχεις ήδη κάνει την πρώτη σου επιτυχία. Το κλειδί στο συγκεκριμένο βήμα είναι να ντυθείς εντυπωσιακά όπως αρμόζει στην περίπτωση, αλλά να νιώθεις και άνετα ταυτόχρονα. Η κάθε σου προσπάθεια πάει χαμένη αν δε σου κάθεται καλά το φόρεμα, ζεσταίνεσαι ή κρυώνεις .Όσο για το μακιγιάζ, προσπάθησε να τονίσεις τα χαρακτηριστικά που σε κολακεύουν, αλλά και πάλι μην το παρακάνεις. Θέλεις να φανεί η πραγματική σου ομορφιά.

Σιγουρέψου ότι έχεις φροντίσει για την προσωπική σου υγιεινή, είσαι καθαρή, έχεις πλύνει τα δόντια σου και φοράς αποσμητικό. Για να βάλεις και το κερασάκι στην τούρτα, προσέθεσε και μια νότα από κολόνια ή λοσιόν σώματος για να τον ελκύσεις με το άρωμά σου, ένα θηλυκό άρωμα που θα εντυπωσιάσει και πρωτίστως θα νιώθεις εσύ καλό να το μυρίζεις.

 Ξεκίνα τη συζήτηση

Αρχικά, προσπάθησε να μοιράζεις το ενδιαφέρον της συζήτησης και να μην το μονοπωλείς. Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις για να προχωρήσεις τη συζήτηση. Αν σε αγχώνει η διαδικασία μπορείς να σημειώσεις από πριν μερικές ερωτήσεις να έχεις στο μυαλό σου.Φρόντισε να φέρεις τη συζήτηση σε θέματα που κινούν το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου και θα τον παροτρύνουν να συνεχίσει τη συζήτηση.Ψάξε να βρεις κοινά ενδιαφέροντα και μίλα γι’ αυτά.

Τι να προσέξεις στο πρώτο ραντεβού (και πριν από αυτό)

Θα πρέπει να αποφύγεις συγκεκριμένες συζητήσεις όπως παλαιότερες σχέσεις ή οτιδήποτε μπορεί να σας φέρει σε άβολη θέση. Επίσης, μη φοβάσαι τη σιωπή.Τέλος, μη είσαι επικριτική απέναντι στον εαυτό σου και μην αναφέρεις όλες τους τις ανασφάλειες. Θα πρέπει να είσαι υπερήφανη γι’ αυτό που είσαι και αν ο συνοδός σου έχει το παραμικρό πρόβλημα επ’ αυτού τότε δεν αξίζει το χρόνο σου.

Να είσαι ο εαυτός σου

Όταν παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε έναν καινούριο άνθρωπο, είναι προτιμότερο να είσαι ειλικρινής, παρά να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι. Οι άλλοι το καταλαβαίνουν αυτό και αργά η γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι είσαι ψεύτικη. Έτσι, ο συνοδός σου, δεν θα έχει κανένα λόγο να σε εμπιστευτεί από εδώ και πέρα. Θυμήσου πως αν σου ταιριάζει το άτομο με τον οποίο έχεις βγει ραντεβού, θα του αρέσεις όπως ακριβώς είσαι.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.