Τι να προσέξετε στη μετακόμιση

Συντάκτης: Flowmagazine

Τι να προσέξετε στη μετακόμισηΗ πιο κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις διαδικασίες εγκατάστασης στο νέο σας σπίτι είναι αμέσως μόλις μάθετε την οριστική ημερομηνία παράδοσής του, είτε πρόκειται για αγορά είτε για ενοικίαση. Η υπομονή, το οργανωτικό σας πνεύμα και η βοήθεια των ειδικών ή των φίλων σας, θα συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάστασή σας με επιτυχία, χωρίς ζημιές, άγχος ή καταστάσεις που μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο.

Μεταφορική εταιρεία

Η επιλογή της εταιρείας μετακομίσεων μπορεί να ξεκινήσει ρωτώντας γνωστούς και φίλους. Όσοι έχουν πρόσφατα μετακομίσει μπορούν να σας προτείνουν την εταιρεία με την οποία συνεργάστηκαν με επιτυχία.

  • Ζητήστε από τους μεταφορείς να σας δώσουν προσφορές για τη μετακόμιση, αφού πρώτα επισκεφθούν το χώρο σας και καταγράψουν τα πράγματα που πρόκειται να μεταφέρουν.
  • Το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από το πλήθος και τον όγκο των αντικειμένων, την απόσταση ανάμεσα στα δύο σπίτια, την ανάγκη ή όχι χρήσης ανυψωτικού μηχανήματος, τη μεταφορά αντικειμένων που απαιτούν ιδιαίτερη συσκευασία καθώς και τις επιπλέον παροχές που προσφέρει η κάθε εταιρεία.
  • Επιλέξτε την εταιρεία με βάση περισσότερο την αξιοπιστία, την εμπειρία, τις παροχές και την ασφαλιστική κάλυψη που προσφέρει και λιγότερο το χαμηλό κόστος, ώστε να εξασφαλίσετε τη μεταφορά της οικοσκευής σας χωρίς καταστροφές και απώλειες.
  • Ενημερωθείτε από τον υπεύθυνο μεταφοράς για τις υπηρεσίες συσκευασίας που διαθέτουν, τον επαρκή αριθμό προσωπικού που θα αναλάβει τη μετακόμιση, τη διαδικασία και τη χρονική διάρκεια και ορίστε εγκαίρως την ημερομηνία της μετακόμισης.

Παροχές

Φροντίστε εγκαίρως να κάνετε τις απαραίτητες συνεννοήσεις με όλες τις εταιρείες παροχής φυσικού αερίου, ρεύματος, τηλεφώνου σχετικά με τη διακοπή κάποιων συνδέσεων και τη μεταφορά κάποιων άλλων.

Αλλαγή διεύθυνσης

Ενημερώστε δημόσιες υπηρεσίες φίλους και συγγενείς για τη νέα σας διεύθυνση ώστε να αποφύγετε απώλειες της αλληλογραφίας σας. Παράλληλα δώστε τη νέα σας διεύθυνση στους γείτονές σας ώστε να σας προωθήσουν την αλληλογραφία σας αν αυτό χρειαστεί.

Τι να προσέξετε στη μετακόμισηΚατανάλωση αποθεμάτων

Καταναλώστε τα αποθέματα τροφίμων και κυρίως αυτών που διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Καθώς πλησιάζει ο καιρός για τη μετακόμιση αποφύγεται να αγοράσετε καταναλωτικά προϊόντα που δεν θα προλάβετε να χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην έχετε επιπλέον πράγματα για να μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, ακόμα και το πιο μικρό αντικείμενο όταν λειτουργεί αθροιστικά επιβαρύνει τη διαδικασία της μετακόμισης.

Ξεδιάλεγμα

Ξεχωρίστε κάποια αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Πετάξτε ό,τι είναι χαλασμένο και πουλήστε ή χαρίστε ότι είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν είναι χρήσιμο για εσάς. Θυμηθείτε πως όσο λιγότερα πράγματα μεταφέρετε τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος μεταφοράς.

Καινούρια έπιπλα και συσκευές

Βεβαιωθείτε ότι κάποια έπιπλα και συσκευές που έχετε παραγγείλει για το νέο σας σπίτι θα έχουν παραληφθεί και τοποθετηθεί πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία μετακόμισης, κυρίως αν αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαμονή σας.

Συσκευασία

Ξεκινήστε εγκαίρως να συσκευάζετε πράγματα που δεν θα χρειαστείτε μέχρι την εγκατάστασή σας στο καινούριο σας σπίτι. Η μεταφορική εταιρεία θα σας προμηθεύσει με κούτες και υλικά συσκευασίας για το σκοπό αυτό. Βιβλία, cd, ρούχα άλλης εποχής, αντικείμενα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο πατάρι ή την αποθήκη, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να συσκευάσετε πρώτα. Φυλάξτε τυχόν πολύτιμα ή πολύ προσωπικά σας αντικείμενα σε ασφαλές μέρος.

Φύλαξη παιδιών και κατοικίδιων

Αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα φροντίστε τη μέρα της μετακόμισης να βρίσκονται σε ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι. Αν παραμείνουν στο σπίτι θα σας αποδιοργανώσουν, θα αναστατωθούν και επιπλέον θα κινδυνεύουν να τραυματιστούν με τόσα βαριά πακέτα που θα υπάρχουν στο χώρο.

Τι να προσέξετε στη μετακόμισηΠροσβάσεις

Ελέγξτε τις προσβάσεις προς το νέο αλλά και το παλιό σας σπίτι ώστε να εξασφαλίσετε χώρους στάθμευσης για το φορτηγό και για το ανυψωτικό μηχάνημα όπου αυτό χρειάζεται.

Επίβλεψη

Τη μέρα της μετακόμισης, ο ρόλος σας είναι να βοηθήσετε το προσωπικό της μεταφορικής εταιρείας καθοδηγώντας τους αλλά και να επιβλέπετε τη διαδικασία συσκευασίας κυρίως σε αντικείμενα μεγάλης αξίας ή εύθραυστα.

Είδη πρώτης ανάγκη

Φροντίστε στο νέο σας σπίτι να έχετε μεταφέρει ένα πακέτο με είδη που θα σας χρησιμεύσουν κατά τις πρώτες ώρες της καινούριας σας διαμονής κυρίως, όμως, κατά την πρώτη σας διανυκτέρευση. Είναι σημαντικό στο τέλος μιας κουραστικής μέρας γεμάτη ένταση, να αισθανθείτε βολικά χωρίς να ψάχνετε απεγνωσμένα κάποια σημαντικά για σας αντικείμενα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…