Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυοςΤο αποτέλεσμα που προκύπτει από την ερωτική επαφή δύο ανθρώπων είναι να μεγαλώσει στο σώμα της γυναίκας ένας άλλος άνθρωπος. Αυτό είναι το θαύμα της φύσης! Μία εγκυμοσύνη είναι αρκετά σημαντική και δύσκολη από μόνη της. Από τη στιγμή που δύο άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν παιδί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και συνειδητοποιημένοι για τις αλλαγές που φέρνει μια εγκυμοσύνη.

Προς την κατεύθυνση αυτή ένας σύγχρονος οδηγός εγκυμοσύνης 770 σελίδων, μία ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια κυκλοφορεί από της Εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος των Heidi Murkoff & Sharon Mazel. Ένας πλήρης οδηγός με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει η μέλλουσα μητέρα από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό και από τον τοκετό μέχρι και τον πρώτο καιρό του παιδιού στο σπίτι.

Αρχικά, οι συγγραφείς ενημερώνουν τους μελλοντικούς γονείς ότι πρέπει πρώτα να ακολουθήσουν μια υγιεινή ζωή στη διατροφή τους και να μειώσουν το βάρος τους αν είναι πάνω από τα φυσιολογικά. Ειδικά, οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευθύνες καθώς θα φιλοξενήσουν στο σώμα τους για 9 μήνες μια καινούρια ζωή που πρέπει να βγει υγιής. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και το γενεαλογικό δέντρο των γονιών.

Με ένα τεστ εγκυμοσύνης που δείχνει σχεδόν πάντα το σωστό αποτέλεσμα μπορεί να καταλάβει μια γυναίκα αν περιμένει παιδί. Όταν το τεστ βγει θετικό, τότε το ζευγάρι πρέπει να επισκεφτεί αμέσως τον γυναικολόγο.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση των 9 μηνών. Δεν εμποδίζει όμως τις καθημερινές δραστηριότητες της μέλλουσας μητέρας όποιες είναι αυτές. Για παράδειγμα, πηγαίνει κανονικά στη δουλειά της, πηγαίνει για ψώνια χωρίς να σηκώνει πολύ βάρος και φυσικά εξακολουθεί να γυμνάζεται και να προσέχει τη διατροφή της.

Μέσα στο βιβλίο μπορείτε να βρείτε διατροφικό πρόγραμμα για έγκυες γυναίκες με τις ημερήσιες ποσότητες που πρέπει να ακολουθήσει. Το να τρως για δύο δεν σημαίνει ότι πρέπει να φας υπερβολικές ποσότητες.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα πλήρες βιβλίο όπου χωρίζεται σε ενότητες ανάλογα με τα στάδια εγκυμοσύνης.

Για τον κάθε μήνα ξεχωριστά εμπεριέχεται εικονογραφημένο υλικό για τη μορφή του μωρού μέσα σας. Επίσης, τι αλλάζει επάνω σας, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο, στα μαλλιά και σε άλλα μέρη του σώματός σας.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης οι ορμόνες της γυναίκας είναι τόσο αυξημένες που ακόμα και η ψυχολογία αλλάζει. Εκεί χρειάζεται προσοχή!

Από τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης προτείνονται μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι για έναν ανώδυνο τοκετό. Μέχρι να φτάσετε στον 9ο μήνα λίγο πριν τον τοκετό, σας ενημερώνει αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίσετε.

Πρόκειται για ένα πλήρες βιβλίο καθώς σε κάθε κεφάλαιο εμπεριέχονται πιθανές ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις που θα έκανε οποιαδήποτε μέλλουσα μητέρα από τις πιο συνηθισμένες μέχρι τις πιο ασυνήθιστες.

Επειδή ένα παιδί δεν είναι μόνο γυναικείο θέμα, καλό είναι να ενημερώνονται και οι άντρες για τους δύσκολους μήνες που θα περάσει η γυναίκα τους αλλά και μετά την εγκυμοσύνη.

Αξίζει το βιβλίο να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε γυναίκας είτε είναι έγκυος είτε «προγραμματίζει» μια εγκυμοσύνη. Δεν έχει σημασία αν περιμένετε το πρώτο ή το δεύτερο παιδί σας, κάθε εγκυμοσύνη είναι σημαντική και μοναδική!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.