Τι να διαβάσω τις μέρες της καραντίνας;

Συντάκτης: Αθηνά Καρανάσιου

Είναι γεγονός ότι, εν μέσω της «καραντίνας» που βιώνουμε, έχουμε αναζητήσει διάφορες δραστηριότητες, ώστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το χρόνο μας μέσα στο σπίτι. Αγαπημένη συνήθεια πολλών ήταν-ή πλέον έχει γίνει- το διάβασμα. Και τι να πρωτοδιαβάσει κανείς! Οι επιλογές πολλές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του καθενός.

Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τον τύπο αναγνώστη στον οποίο ανήκετε, συγκεντρώσαμε εδώ ορισμένα βιβλία που θεωρούμε ότι θα διαβαστούν «ευχάριστα» και θα προσδώσουν μια νότα αισιοδοξίας στη μουντή πραγματικότητα των ημερών. Κοινός γνώμονας των παρακάτω βιβλίων είναι η θετική προσέγγιση της ζωής και η θέαση των πραγμάτων μέσα από μία ελπιδοφόρα οπτική.

Διαβάσαμε λοιπόν και σας προτείνουμε:

  1. Να σου πω μια ιστορία, Χόρχε Μπουκάι, εκδ. Όπερα

Ο  Αργεντινός ψυχοθεραπευτής είναι  εξαιρετικά δημοφιλής για τον απλό μεν, μεστό νοημάτων δε, συγγραφικό του λόγο με όλα σχεδόν τα βιβλία του να έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελείται από μία σειρά ιστοριών, οι οποίες είναι απαλλαγμένες από το αυστηρό διδακτικό ύφος και αποτυπώνονται με αμεσότητα και χιούμορ πολλές φορές, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Μέσα από το διάλογο των δύο πρωταγωνιστών, τις θέσεις και τις αντιθέσεις τους, οδηγούμαστε σε  «μαγικές» συνθέσεις σκέψεων, διαθέσεων και συναισθημάτων.

  1. Γεννημένοι να αγαπάμε, Λέο Μπουσκάλια, εκδ. Α.Α. Λιβάνη

Δηλωτικός του περιεχομένου είναι ο τίτλος του εν λόγω βιβλίου. Στον αντίποδα της μοναξιάς, του θυμού, της απογοήτευσης και του φόβου προβάλλει ως αντίπαλο δέος, η αγάπη· η αγάπη ως πληρότητα, η αγάπη ως αυτοσεβασμός, η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της και με όλες τις μορφές της. Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του σε όλους όσους αναζητούν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ζωή,  συνοδεύοντας τους στοχασμούς του από μια πληθώρα αποφθεγματικών ρήσεων για την αγάπη.

  1. Βαριέμαι!, Osho, εκδ. Ρέμπελ

Βαριέσαι; Βαριέμαι! Σίγουρα όποιος βαριέται θα βρει τις απαντήσεις της ανίας του στο βιβλίο του αμφιλεγόμενου Ινδού διανοητή που χαρακτηρίζει τη ζωή ως έναν «εκστατικό χορό» και κάνει λόγο για την «ευλογία της πλήξης», ανάγοντάς την μάλιστα σε «σύμπτωμα ανώτερης ευφυΐας»! Αλήθεια, πόσο  ευφυής είσαι;

  1. Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις πως έχεις μόνο μία, Raphaelle Giordano, εκδ. Ελληνικά Γράμματα

Πρόκειται για ένα βιβλίο με περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα διεθνώς! Βασικοί πρωταγωνιστές είναι μία γυναίκα που βιώνει τη μελαγχολία και την πλήξη, παρά τη γεμάτη και φαινομενικά ευτυχισμένη  ζωή της, και ένας.. ρουτινολόγος! Το βιβλίο μας ταξιδεύει μέσα από τη διαδοχική μεταμόρφωση της ηρωίδας στην πραγμάτωση των παιδικών μας ονείρων, κάνοντάς μας να αναζητήσουμε την ευτυχία στα απλά, μικρά και καθημερινά· εκεί δηλαδή που κρύβεται η μαγεία της ζωής.

  1. Ο Προφήτης. Ο κήπος του Προφήτη, Χαλίλ Γκιμπράν, εκδ. Printa

«Ο Προφήτης», το έργο που έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο τον Χαλίλ Γκιμπράν, διανθισμένο από «τον κήπο του Προφήτη», τη συνέχειά του, αποτελεί έναν ύμνο στον έρωτα, τη φύση και την ίδια τη ζωή. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ωθεί τον αναγνώστη να επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τα ιδανικά του μέσα από μια διαφορετική και αισιόδοξη οπτική.

Καλή ανάγνωση!

Συντάκτης: Αθηνά Καρανάσιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.