Τι μπορεί να φέρει ο νόμος της έλξης στη ζωή σας

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Influence:

Όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα ακούμε να αναφέρονται οι γύρω μας στον περιβόητο «Νόμο της Έλξης» ή χρησιμοποιούν την φράση «όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Γνωρίζουμε όμως όλοι τι πραγματικά είναι αυτός ο νόμος;

Ο νόμος της έλξης είναι χρήσιμος σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε είτε για την απόκτηση χρημάτων μέσω για παράδειγμα της εύρεσης εργασίας, είτε για την απόκτηση του έρωτα είτε για βελτίωση της υγείας μας.

Ο νόμος αυτός άλλοι λένε πως είναι ένας μύθος και άλλοι πως είναι πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα να εξηγηθεί ο νόμος επιστημονικά και έτσι να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιβλία για επιτυχία και οικονομική ευημερία

______________________

Επιστημονική εξήγηση

Ο νόμος της έλξης λοιπόν είναι συνδεδεμένος με το σύμπαν, καθώς δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ένα συμπαντικό νόμο. Αρκεί να συγκρίνουμε τη μαγνητική έλξη με την συμπαντική έλξη.

Στην μαγνητική έλξη, οι μαγνήτες προσελκύουν ετερώνυμα φορτισμένα αντικείμενα. Στην συμπαντική έλξη από την άλλη, έχουμε ομώνυμα φορτισμένα αντικείμενα, που έρχονται σε έλξη.

Το συμπέρασμα άρα είναι πως στην συμπαντική έλξη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο απ’ ότι στην μαγνητική. Τα αντικείμενα που θα απωθούνταν στην μαγνητική έλξη, στην συμπαντική έλκονται.

Τι μπορεί να φέρει ο νόμος της έλξης στη ζωή σας

Πιο απλά, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας στην συμπαντική έλξη είναι αυτά που καθορίζουν ένα φορτίο ως θετικό ή αρνητικό. Θετικό είναι το φορτίο, αν ο άνθρωπος σκέφτεται θετικά ή διαθέτει θετικά συναισθήματα, ενώ το φορτίο είναι αρνητικό, όταν ο άνθρωπος σκέφτεται αρνητικά ή διαθέτει αρνητικά συναισθήματα.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος σκέφτεται συνεχώς αρνητικά ή διαθέτει αρνητικά συναισθήματα, αυτό που θα του φέρει ο νόμος της έλξης είναι και τα αντίστοιχα αρνητικά γεγονότα. Αυτό θα συμβεί διότι το σύμπαν δεν αντιλαμβάνεται άμα κάτι είναι αρνητικό και έτσι θέλει να ταλαιπωρήσει κάποιον, αλλά γιατί μας δίνει αυτό που εμείς του εκπέμπουμε. Το αντιλαμβάνεται δηλαδή σαν μια αποστολή να μας φέρει αυτό που εμείς σκεφτόμαστε, ασχέτως αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και νόμος της έλξης. Ελκύει το ίδιο ακριβώς που νιώθουμε ή σκεφτόμαστε.

Προϋποθέσεις λειτουργίας

Ο νόμος της έλξης διαθέτει και κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά.

  1. Χρειάζεται να σκεφτόμαστε αυτό που ακριβώς θέλουμε να συμβεί και όχι το αντίθετο. Πρέπει άρα να αποφασίσουμε από πριν τι είναι αυτό που θέλουμε να μας δώσει ο νόμος της έλξης ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, αν θέλουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, πρέπει να το φανταστούμε ακριβώς από το πώς το θέλουμε μέχρι και που θέλουμε να πάμε με αυτό και πως θα αισθανόμαστε αφού το αποκτήσουμε.
  2. Να αποτινάξουμε από πάνω μας κάθε φόβο που μπορεί να έχουμε γι’ αυτό που θέλουμε και να πιστέψουμε πραγματικά πως το αξίζουμε να συμβεί στη ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr