Τι μουσική να ακούσω όταν θέλω να χαλαρώσω στο σπίτι;

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence:

Είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστεί κάποιος την ανθρωπότητα χωρίς τη μουσική. Είναι ένα δώρο για τον κόσμο, σύμφωνα δε με τον Σοπενχάουερ, η κάθε μορφή τέχνης υπάρχει για να μας λυτρώνει και να κάνει πιο υποφερτή την ύπαρξή μας. Πάντοτε προστρέχουμε σε αυτή όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, να γιορτάσουμε, να παρηγορηθούμε ή για οτιδήποτε άλλο.

Υπάρχουν μουσικές επιλογές που μπορούν μετά από μία δύσκολη ή κουραστική μέρα να μας χαλαρώσουν στο σπίτι και να μας βοηθήσουν να ξεχαστούμε; Η απάντηση είναι: ασφαλώς ναι!

Τι μουσική να ακούσω όταν θέλω να χαλαρώσω στο σπίτι;

Μουσικές επιλογές για να χαλαρώνει κάποιος στο σπίτι

Ας δούμε μερικές μουσικές επιλογές ή δίσκους που σίγουρα θα χαλαρώσουν έναν άνθρωπο και θα τον βοηθήσουν να αποφορτιστεί από τη δύσκολη καθημερινότητά του.

  • Κλασική μουσική: Η συνεισφορά της κλασικής μουσικής στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, την απελευθέρωση από το άγχος, ακόμα και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας, έχει διαπιστωθεί ακόμα και από ερευνητές. Η μουσική του Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Βάγκνερ, είναι ίσως, η καλύτερη επιλογή για έναν άνθρωπο που θέλει να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί. Μελωδίες που ηρεμούν το πνεύμα και πλημμυρίζουν την ψυχή από ευτυχία και εσωτερική χαρά.

  • Εκκλησιαστική μουσική: Διαβάζεται ίσως λίγο περίεργα, αλλά η μουσική της Αναγέννησης με μουσικά όργανα και χορωδίες που τραγουδιέται ακόμα και σήμερα σε διάφορες εκκλησίες, αποτελεί ένα σπουδαίο καταφύγιο για την ανθρώπινη ψυχή. Η μουσική του Παλεστρίνα και του Αγκοστίνι, όπως και άλλων σπουδαίων μουσικών της εποχής, μπορούν να χαρίσουν μοναδικές στιγμές ανάσας στην ψυχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…