Τι λέει η γλώσσα του σώματος για τα συναισθήματά μας

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Φαντάζομαι πως σε όλους μας έχει συμβεί να σκεφτόμαστε κάτι και στην προσπάθειά μας να το επικοινωνήσουμε στους γύρω μας  να χρησιμοποιούμε  εκφράσεις του προσώπου, αλλά και κινήσεις των χεριών, καθώς και με την στάση του σώματός μας. Είναι επίσης πολλές οι φορές που τα πράγματα που αισθανόμαστε, θετικά ή αρνητικά, να τα εκφράζουμε χωρίς  λόγια, παρά  μόνο μία  κίνηση…

Χαρά, συγκίνηση, θαυμασμό  αλλά και  λύπη, οργή, θυμό και αγανάκτηση μπορεί να τα εκφράσουμε πιο απτά με το πρόσωπο ή και το σώμα  μας.

Κινήσεις μας καθημερινές, ακούσιες,  αλλά και  ηθελημένες, βοηθούν τους άλλους να σχηματίζουν γνώμη για μας. Για το ποιοι είμαστε, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και αν και κατά πόσον, αυτό που δείχνουμε είναι και αυτό που πραγματικά  αισθανόμαστε.

  • Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα πλατύ ειλικρινές χαμόγελο είναι πολυτιμότερο για τους γύρω μας από πολλά λόγια που είναι απαραίτητα για να περιγράψουν τη χαρά μας.
  • Μια αγκαλιά είναι πιο εκφραστική από τα λόγια συμπαράστασης ή καλωσορίσματος.
  • Το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης της ψυχής, λέει  ο λαός και αποδεδειγμένα έχει δίκιο.

Οι εκφράσεις μας φανερώνουν τα πάντα για μας, τις σκέψεις μας και τα αισθήματα μας. Μπορείς να μην πεις αυτό που σε κατακλύζει, αρνητικό  ή θετικό , το πρόσωπο σου και το σώμα σου θα μιλήσει για σένα, αντί για σένα. Η  γλώσσα του σώματος  είναι μια μη λεκτική μορφή επικοινωνίας , η οποία παρόλα αυτά μπορεί να πει τα πάντα και να  φανερώσει όλα όσα σκεφτόμαστε, θέλουμε  και επιθυμούμε.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr