Τι κατάλυμα να επιλέξω για ταξίδι με παιδιά

Συντάκτης: Flowmagazine

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν καταλύματα που έχουν φροντίσει για την ασφάλεια και την καλοπέραση των μικρών τους επισκεπτών.Με τι κριτήρια όμως τα επιλέγουμε;

Όταν είχαμε μωρά παιδιά, εύκολαμέναμε σε οποιοδήποτε κατάλυμα. Αρκεί να υπήρχαν δύο παρκοκρέβατα καιτουλάχιστον δύο καρεκλάκια φαγητού διαθέσιμα στον χώρο πρωινού ή στο διαμέρισμα. Ιδανικά, και βρεφικά γεύματα. Μερικές φορές ούτε αυτά.

Εσείς με ένα μωρό εύκολα το κουβαλούσατε από τοσπίτι σας και μπορούσατε να μείνετε στην κυριολεξία παντού. Όσο τα μωρά γίνονται νήπια αρχίζουννα περπατάνε και να εξερευνούν, να κοιμούνται λιγότερο μες στη μέρα και να θέλουν παιχνίδια και απασχόληση, η έρευνα για διαμονή παίρνει άλλη κατεύθυνση.


Διαβάστε επίσης:5 παιχνίδια με κίνηση για παιδιά


Ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι δεν μας καλύπτουν μόνο τα all inclusive με kids club και water park, αλλά ένα σωρό ακόμα ξενοδοχεία, ξενώνες, chalet, σπίτια και φάρμες που έχουν φροντίσει για την ασφάλεια και την καλοπέραση των μικρών τους επισκεπτών.

Τι κατάλυμα να επιλέξω για ταξίδι με παιδιά

Κριτήρια

Τα κριτήρια επιλογής φυσικά εξαρτώνται από κάθε οικογένεια, το είδος των διακοπών που προτιμάει,το budget, τον αριθμό παιδιών, τον προορισμό, την εποχή κ.ά.

Ωστόσο, κάποια nice to have είναι:

Φάρμα, κήπος, πράσινο.

ΓΙΑΤΙ; Για να παίζουν τα παιδιά στη φύση με ασφάλεια, να δουν ζωάκια και να μάθουν για αυτά, να μάθουν γιατις τροφές μας, να αναπνεύσουν καθαρό αέρα.

Παιδική χαρά, παιδική πισίνα, παιδότοπος, παιδική γωνιά, παιχνίδια

ΓΙΑΤΙ; Για παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι!

Κουζινάκι/κουζίνα, πρωινό/πρωινό καλάθι

ΓΙΑΤΙ; Για να μην χρειάζεται με το που ξυπνήσουμε να πρέπει να πάμε σε εστιατόριο εκτός ξενοδοχείου γιαπρωινό.

Εστιατόριο, παιδικόμενού, half board, all inclusive

ΓΙΑΤΙ; Για να μην χρειάζεται με το που φτάσουμε κουρασμένοι να πρέπει να ψάξουμε εστιατόριο εκτόςξενοδοχείου για μεσημεριανό ή βραδινό.


Διαβάστε επίσης: 10 τύποι γονιών: Εσείς σε ποιον ανήκετε;


Τύποι καταλυμάτων

Προφανώς και έχουμε μείνει σε μικρό δωμάτιο ξενοδοχείου με 4 κρεβάτια. Αλλά ήταν πολύ γεμάτοταξίδι με ημερήσιες εκδρομές κάθε μέρα. Οπότε δεν μας πείραξε που δεν υπήρχε χώρος γιαπροσωπικό χρόνο για εμάς και για παιχνίδι.

Τι κατάλυμα να επιλέξω για ταξίδι με παιδιά

Συνήθως προτιμάμε:

Οικογενειακές βίλες, σπίτια, chalet, ξενώνες με/σε κήπο

Η καλύτερή μας. Συνήθως, είναι μεγάλα σαν το σπίτι μας ή κάπου εκεί (65-100 τμ). Υπάρχουν 2ξεχωριστά υπνοδωμάτια, που σημαίνει ότι όταν κοιμηθούν τα παιδιά, μπορούμε να αράξουμε στοσαλόνι. Υπάρχει μεγάλη βεράντα ή κήπος ακριβώς έξω από την πόρτα μας για ασφαλές παιχνίδι.Υπάρχει κουζίνα για να ετοιμάσουμε γεύματα και τραπεζαρία μέσα ή έξω για να τα απολαύσουμε.Υπάρχει χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Δεν είναι κάτι που προτιμάμε. Δεν έχω γνώσεις.

Οικογενειακά διαμερίσματα

Ιδανικά, με δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια, αν και συνήθως είναι μόνο ένα. Οπότε τα προτιμάμε για το καλοκαίρι για να εκμεταλλευόμαστε τη βεράντα. Η κουζίνα είναι πολύτιμη σε αυτές τις διαμονές, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην παρέχεται πρωινό.


Διαβάστε επίσης: 33 Παιδικά Ομαδικά Παιχνίδια για εγγυημένη διασκέδαση: Α΄ μέρος


Hotel apartments

Ιδανικές συνθήκες! Μεγάλα διαμερίσματα με 1-2 ξεχωριστά διαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένηκουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, αλλά ΚΑΙ πρωινό ΚΑΙ concierge ΚΑΙ κοινόχρηστοι χώροι για παιχνίδι!

4κλινα δωμάτια με κήπο/βεράντα για το καλοκαίρι

Αναφέρομαι σε δωμάτια ξενοδοχείου. Τα 4κλινα προορίζονται σε παρέες 4 ατόμων. Αλλά, όπως έγραψα και πιο πάνω, στην Αγγλία σε τέτοιο είχαμε μείνει, ενώσαμε τα κρεβάτια και κάναμεσυγκοίμηση. Ιδανικά, το καλοκαίρι τα προτιμάμε για να εκμεταλλευτούμε τους κοινόχρηστους χώρουςτου ξενοδοχείου και τη βεράντα του δωματίου.

Δίχωρα δωμάτια σε μεγάλο ξενοδοχείο

Επειδή από τότε που κάναμε παιδιά, στα ταξίδια μας σπάνια γυρνάμε στο ξενοδοχείο μόνο για ύπνο(όπως έγραψα ξανά, μόνο στην Αγγλία το κάναμε αυτό), θέλουμε τους χώρους μας. Το κουζινάκι μας,το καθιστικό μας, το έξτρα υπνοδωμάτιο. Τα δίχωρα δωμάτια έχουν τουλάχιστον αυτό, ένα έξτραυπνοδωμάτιο, για να παίξουν τα παιδιά και για να έχουμε κι εμείς χρόνο ανάπαυλας─ λέμε τώρα…

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…