Τι κάνουν οι συμπαθείς άνθρωποι διαφορετικά

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ο συμπαθής άνθρωπος δεν κάνει κάτι το ακατόρθωτο, αντιθέτως κάνει κάτι το ανθρώπινο. Θεωρείται όμορφος για τις πράξεις του, άλλα και για τον τρόπο σκέψης του. Η θετική αύρα είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει, αλλά ας δούμε καλύτερα τα χαρακτηριστικά που τον περιγράφουν. Συγκεκριμένα κάνει 8 πράξεις διαφορετικά και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Βοηθούν χωρίς να περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα.

Οι συμπαθείς άνθρωποι νιώθουν ότι μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Βοηθούν με ποικίλους τρόπους το συνάνθρωπό τους για δική τους ευχαρίστηση.
Οι άνθρωποι που δίνουν άνευ όρων – οι δωρητές – είναι αυτοί που επιτυγχάνουν το μέγιστο.

Είναι καλοί ακροατές.

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε σε άλλους είναι η παρουσία μας. Πλέον τα κινητά και γενικότερα η τεχνολογία έχει αντικαταστήσει την πραγματική ζωή. Για να είστε καλός ακροατής θα πρέπει να βρίσκεστε με τον συνομιλητή σας και να δίνετε πλήρη σημασία. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έναν καλό ακροατή και αυτό κάνουν οι συμπαθείς.

Έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν τους άλλους.

Είτε με τη γνώμη τους, είτε με τη συμβουλή τους, είτε με την όλη τους στάση και παρουσία επηρεάζουν τη διάθεση, αλλά και τις αποφάσεις των άλλων. Χωρίς όμως να κάνουν κάτι το επιτηδευμένο. Απλώς είναι ο εαυτός τους κι αυτό είναι αρκετό.

Είναι απροσδόκητα ωραίοι.

Οι ωραίοι άνθρωποι δεν είναι μόνο συμπαθητικοί σε καταστάσεις όπου οι «περισσότεροι άνθρωποι είναι ωραίοι», είναι ωραίοι ακόμη και σε καταστάσεις όπου το “ωραίο” δεν αναμένεται. Θα σας εκπλήξουν με τη βοήθεια και τις ιδέες τους.

Κάνουν τους άλλους να αισθάνονται καλά.

Ο αρνητισμός δεν έχει μέρος στη ζωή τους. Με τις πράξεις και με τη συμπεριφορά τους θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλά.

Δεν συμπεριφέρονται καλά μόνο με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό τους.

Δεν βρίσκουν δικαιολογίες επειδή δεν κάνουν αυτά που λένε ότι θέλουν να κάνουν.

Δεδομένου ότι οι ωραίοι άνθρωποι μιλάνε καλά για τον εαυτό τους, ενθαρρύνουν πραγματικά να κάνουν τα πράγματα που θέλουν. Λοιπόν, λένε ότι θέλουν να ασκηθούν. Δεν θα βρουν δικαιολογίες για το γιατί δεν μπορούν να το κάνουν. Απλώς το κάνουν. Μπορεί να δοκιμάσουν γιόγκα, να κάνουν μεγαλύτερες βόλτες ή να ασκηθούν στο σπίτι για μόλις πέντε λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθάνονται ενδυναμωμένοι. Πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν να κάνουν. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στο δρόμο τους.

Θεωρούν την αποτυχία ως ένα βήμα πριν την επιτυχία.

Όταν οι άλλοι υποβαθμίζονται επειδή τα πράγματα δεν προχωράνε, οι ωραίοι άνθρωποι ψάχνουν ήδη “την επόμενη ευκαιρία”. Οι ωραίοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το “Όχι” είναι ένα πρώτο βήμα για το “Ναι” και ότι η αποτυχία είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για την επιτυχία. Δεν είναι ότι γιορτάζουν την αποτυχία, αλλά δεν κάνουν πολλά για αυτό. Το θεωρούν ως ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής.

Και έτσι όταν οι άλλοι σταματήσουν, οι ωραίοι άνθρωποι επιμένουν. Όταν άλλοι πιστεύουν ότι όλα είναι σκοτεινά, οι συμπαθητικοί άνθρωποι είναι βέβαιοι ότι θα «πετύχουν» τους στόχους τους. Και αυτή τους η πίστη είναι που τους κάνει συμπαθείς γιατί δίνουν έμπνευση και στους άλλους.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr