Τι κάνει τέλειο ένα μακιγιάζ;

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Αν αναρωτιέσαι και εσύ τι κάνει τέλειο ένα μακιγιάζ αυτό το άρθρο είναι για σένα. Υπάρχουν κάποια βασικά βήματα με προϊόντα, που αν τα ακολουθείς θα δεις πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα φανταστικό και πλήρες.

Πολλές φορές ξεκινάς ενθουσιασμένη και όμορφη αλλά πριν προλάβεις να το καταλάβεις το μακιγιάζ σου έχει χαλάσει. Ας δούμε πως καταφέρνουν κάποιες γυναίκες να διατηρούν το μακιγιάζ τους σχεδόν όλη την μέρα.

Κάνε απολέπιση

Αν κάνεις τακτικά απολέπιση στο πρόσωπό σου, αυτό θα γίνεται λείο και όμορφο. Επίσης αυτό το βήμα βοηθάει στην αφαίρεση των πόρων, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν συχνά σπυράκια. Αφού λοιπόν το δέρμα σου θα είναι λείο θα δουλεύεται ευκολότερα και το make up. Έτσι το μακιγιάζ σου θα κρατάει και περισσότερες ώρες.

Βάλε primer

Το Primer είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα. Υπάρχουν συγκεκριμένα primer για κάθε επιδερμίδα, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις το κατάλληλο για την δική σου. Μπορείς να το βρεις σε διάφορες μορφές.

Το Primer εφαρμόζεται μετά την ενυδατική σου και πριν απλώσεις το foundation στο πρόσωπο.

Άπλωσε το λοιπόν σε όλο το πρόσωπο και συνέχισε στα επόμενα βήματα.

Foundation

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό βήμα. Για να βρεις την ιδανική για σένα απόχρωση μπορείς να συμβουλευτείς και κάποιον ειδικό. Το μυστικό κρύβεται στο σωστό blending, γι’ αυτό άπλωσε το foundation με υπομονή και σωστά μέχρι να αποκτήσει η επιδερμίδα σου ομοιόμορφη όψη.

Μην ξεχάσεις να βάλεις πούδρα

Η πούδρα είναι σαν να σφραγίζει ό,τι έχεις φτιάξει νωρίτερα. Άπλωσε λοιπόν μια διάφανη στρώση πούδρας και με ένα πινέλο αφαίρεσε ότι έχει «περισσέψει».

Εσύ έχεις σπρέι σταθεροποίησης;

Υπάρχει ένα ειδικό σπρέι που αν το χρησιμοποιήσεις στο τέλος του μακιγιάζ σου, αυτό θα βοηθήσει και θα κρατήσει στη θέση του κάθε προϊόν για πολλές ώρες.

Μην διστάζεις να κάνεις κάποια διόρθωση

Μην διστάζεις να διορθώνεις κάποια σημεία στο ενδιάμεσο της μέρας.

Ανανέωσε το κραγιόν σου, βάλε πούδρα στη μύτη ή στα σημεία που γυαλίζουν πιο πολύ. Αυτά θα κάνουν όλη τη διαφορά.

Αυτά είναι μερικά βασικά βήματα που θα κάνουν το μακιγιάζ σου να κρατήσει πολλές ώρες. Δεν είναι απαραίτητο το μακιγιάζ αυτό να είναι έντονο. Μπορεί να είναι και κάτι πολύ χαλαρό και απλό.

Πρόσεξε όμως: Αυτά τα βήματα είναι σημαντικά για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα όμορφο στην διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν είναι όλα όσα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.