Τι γίνεται με τις υιοθεσίες στην Ελλάδα – Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αισιόδοξα στατιστικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέγραψε στατιστικά στοιχεία των υιοθεσιών στην Ελλάδα για το έτος 2017. Παρατηρείται αύξηση 77,8% συγκριτικά με το 2016. Πραγματοποιήθηκαν 393 υιοθεσίες.

Τι γίνεται με τις υιοθεσίες στην Ελλάδα - Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αισιόδοξα στατιστικά

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, από τις 393 υιοθεσίες, τα 198 παιδιά ήταν κορίτσια και τα 187 ήταν αγόρια, ενώ τα 8 εξ αυτών δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Γεωγραφικά, 199 υιοθεσίες πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, 120 στη Βόρεια Ελλάδα, 43 στην Κεντρική Ελλάδα και 31 στα Νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Από τα παιδιά που υιοθετήθηκαν, τα 227 δεν είχαν ξεπεράσει τα πέντε τους χρόνια, 60 εξ αυτών βρίσκονταν σε ηλικία από 6 έως 10 ετών, 27 από αυτά ήταν από 11 έως 18 ετών, ενώ 69 ήταν κάτω από 19 ετών, αλλά πιθανώς μερικά από αυτά είχαν ενηλικιωθεί. Δέκα από τα παιδιά δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 111 παιδιά προέρχονται από παντρεμένους γονείς, ενώ 212 παιδιά ήταν εξώγαμα. Για τα 70 από αυτά δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευσή τους.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορώ να βοηθήσω τα εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά;

______________________

Το ερώτημα είναι σε ποιες οικογένειες καταλήγουν; Τα 268 παιδιά έχουν βρει στέγη σε παντρεμένο ζευγάρι, ενώ 46 είναι μέλη μονογονεϊκής οικογένειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 42 από τα παιδιά υιοθετούνται από τη νέα οικογένεια ενός εκ των δύο βιολογικών γονιών τους. Από αυτά, 37 παιδιά δεν έχει γίνει γνωστό σε τι τύπο οικογένειας έχουν καταλήξει.

Το ευχάριστο της έρευνας είναι ότι οι υιοθεσίες αυξάνονται στην Ελλάδα και τα παιδιά βρίσκουν στέγη και ασφάλεια. Αναμένουμε τα στατιστικά του τρέχοντος έτους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…