Τι ενοχλεί τους χρήστες στο ίντερνετ‏

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Τι ενοχλεί τους χρήστες στο ίντερνετ‏Το διαδίκτυο είναι σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης και έχει μπει στα σπίτια όλων. Ωστόσο η ευρεία χρήση του δεν αφήνει άπαντες ικανοποιημένους. Η βελτίωση του είναι επιθυμητή και αυτό αποτελεί το αντικείμενo συχνών ερευνών. Ας δούμε ποια παράπονα καταγράφονται μέσα από ερευνητικές μελέτες, τα οποία διατυπώνουν κυρίως νέοι σε ηλικία χρήστες.

Μια μεγάλη έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε νέους και ενήλικους σε οκτώ χώρες, σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου και του περιεχόμενού του. Το 60% αυτών είπαν ότι ο όγκος πληροφοριών που διακινείται ηλεκτρονικά είναι υπερβολικός, συμπεριλαμβανομένων ακατάλληλων φωτογραφιών, αδιάφορων απόψεων και ύβρεων. Θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε κάποιο όριο στο τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Το 50% των 7.087 ενηλίκων και 1.787 νεαρών ατόμων, που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι αισθάνονταν ενόχληση από τον υπερβολικό όγκο δεδομένων. Σχεδόν 90% είπε ότι θα επιθυμούσε οι χρήστες να σκέφτονται περισσότερο τι μοιράζονται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν και ενδιαφέρον ανά χώρα. Στην Αυστραλία μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δημοσιεύουν ανούσιες και πληκτικές λεπτομέρειες της ζωής τους. Θετικό θα ήταν να υπάρχουν έγκριτα site με πληροφορίες που να αφορούν όλους. Στην Ινδονησία, αντίστοιχα έχουν θέμα με το διαδικτυακό υβρεολόγιο και θα προτιμούσαν πιο κόσμια διάλεκτο. Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν ανέχεται τη γκρίνια και τα παράπονα και θα ήθελαν πιο ενδιαφέροντες αναρτήσεις. Στην Ιαπωνία, 33% των ενηλίκων δήλωσε ότι έχει δημοσιεύσει ψευδείς πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Στη Βραζιλία, οι χρήστες κινητών συσκευών Ιντερνετ μοιράζονται κατά κύριο λόγο αθλητικές ειδήσεις και πληροφορίες, ενώ σε Κίνα και Γαλλία, οι χρήστες ανταλλάσσουν κυρίως ειδήσεις και κριτικές θεαμάτων.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr