Τί είναι οι συνταγές aguas frescas

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Μια συνταγή απλή, πρακτική, προερχόμενη από τη Λατινική Αμερική. Λέγεται agua fresca και μπορεί κανείς να τη διαμορφώσει ανάλογα με τα γούστα του και ανάλογα με τα φρούτα που έχει στο ψυγείο του.

Σε τι μας βοηθάει;

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, το multitasking, τα γεμάτα ωράρια εργασίας και υποχρεώσεων ευρύτερα, μπορούν κάλλιστα να αποδιοργανώσουν ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Όλο και περισσότερος κόσμος, πολύ συχνά αναζητά γεύματα μικρά, πρακτικά στην μετακίνηση και την κατανάλωση και ταυτόχρονα θρεπτικά και γεμάτα ενέργεια.

Τι είναι τα aguas frescas;

Τα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων γευμάτων μας, όμως, είναι αρκετά δύσκολο να τα μεταφέρουμε και να τα καθαρίζουμε στον χώρο εργασίας μας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.

Τί είναι οι συνταγές aguas frescas

Υπάρχει τρόπος να έχουμε πάντα μαζί μας τα φρούτα μας (και μάλιστα παραπάνω από ένα), να τα καταναλώνουμε εύκολα, κάθε στιγμή της ημέρας.

Ξεκίνησαν από τη Λατινική Αμερική, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο Μεξικό και είναι άκρως καλοκαιρινά. Λέγονται aguas frescas και μπορεί κανείς να τα διαμορφώσει ανάλογα με τα γούστα του και ανάλογα με τα φρούτα που έχει στο ψυγείο του.

Αρκεί να έχει ένα μπλέντερ, τα φρούτα της επιλογής του και αρκετό νερό. Προαιρετικά μπορεί να προσθέσει ζάχαρη και πάγο.

Η προετοιμασία  των aguas frescas ουσιαστικά διαφέρει από τον τρόπο που φτιάχνει κανείς έναν χυμό φρούτων. Ο χυμός περιλαμβάνει μόνο τα υγρά του εκάστοτε φρούτου, τα οποία είναι απευθείας στυμμένα και τοποθετημένα στο ποτήρι. Αντιθέτως, τα aguas frescas είναι μία μίξη νερού (το οποίο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας), φρούτων (στερεό και υγρό τμήμα) και πάγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr