Τι είναι η πνευματική δύναμη;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τι είναι η πνευματική δύναμη και πώς μπορείτε να εργαστείτε πάνω σε αυτήν και να ενισχύσετε το πνεύμα σας;

Για τους περισσότερους η πνευματικότητα είναι ένας τρόπος ζωής που τους δίνει γαλήνη και σύνδεση με ένα ανώτερο ον. Όλα αυτά έρχονται με την πνευματική δύναμη που έχετε.

Πνευματική δύναμη: τι είναι;

Όταν μιλάμε για πνευματικότητα, μιλάμε για πράγματα όπως η σύνδεση με ένα ανώτερο ον ή η εσωτερική σας πεποίθηση. Η κατανόηση και η γνώση ότι είμαστε όλοι μέρος κάποιου όλου που είναι μεγαλύτερο από εμάς και είναι απόλυτα συνδεδεμένο.

Επομένως, η πνευματική δύναμη συντονίζεται με το πόσο ισχυρές είναι οι εσωτερικές σας πεποιθήσεις. Ιδανικά, οι άνθρωποι επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την πνευματική τους δύναμη, αλλά αυτό δεν γίνεται πολύ εύκολα. Στην πραγματικότητα, συχνά χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση και επαρκής πνευματική μάθηση και πρακτική για να εργαστείτε πάνω στη δύναμή σας.

Ουσιαστικά, πνευματική δύναμη σημαίνει το βαθμό στον οποίο στέκονται οι εσωτερικές σας πεποιθήσεις. Οι άνθρωποι θέλουν να βεβαιωθούν ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να είναι όσο το δυνατόν πιο πνευματικά ευθυγραμμισμένοι. Ωστόσο, αυτό συνοδεύεται από τις δικές τους προκλήσεις, οι οποίες ενισχύονται λόγω της φύσης του σύγχρονου θορυβώδους και βασισμένου στην τεχνολογία κόσμου μας.

Γιατί πρέπει να εστιάζετε στην πνευματική σας δύναμη;

Ακριβώς όπως η σωματική σας δύναμη είναι σημαντική, ακριβώς όπως η διανοητική και συναισθηματική σας δύναμη είναι σημαντική, η εσωτερική σας δύναμη είναι επίσης απαραίτητη. Δεν αποδεικνύεται μόνο ότι είναι ένας τρόπος για να πετύχετε ένα πλήθος πραγμάτων στη ζωή σας, αλλά είναι το θεμέλιο για οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη ζωή σας.

Η πνευματική σας υπόσταση είναι κάτι που δεν μπορεί να επηρεαστεί από κανένα φυσικό στοιχείο, μια σκέψη ή ένα συναίσθημα, επομένως είναι ίσως το πιο άπιαστο και πιο δύσκολο στοιχείο του εαυτού μας που πρέπει να δουλέψουμε. Όμως, οι ανταμοιβές από την εργασία πάνω στην πνευματική σας δύναμη είναι τεράστιες.

  • Συμβάλλει στην εύρεση της αίσθησης του σκοπού

Όταν έχετε ισχυρή πίστη σε κάτι, τείνετε να καταλαβαίνετε καλύτερα τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Έχετε έναν λόγο για ό,τι κάνετε και φροντίζετε να ακολουθείτε τα βήματα αυτού που πιστεύετε.

Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις θρησκευτικές δυνατότητες, αλλά σε κάθε μορφή αυτοπραγμάτωσης και επιθυμητών αποτελεσμάτων στη ζωή.

Με την καλύτερη κατανόηση των πεποιθήσεών σας, καταλήγετε σε μια σειρά στόχων που περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένες αξίες. Σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του σκοπού σας και του τρόπου με τον οποίο επιθυμείτε να ζήσετε τη ζωή σας, καθώς εμπιστεύεστε το ένστικτο και το προαίσθημά σας. Αφήνοντας τη διαίσθησή σας, που είναι η φωνή του πνευματικού στοιχείου μέσα σας, να σας καθοδηγήσει, μπορεί να σας οδηγήσει σε δυνατότητες που δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν πριν. Το ότι δεν το έχετε ξαναδεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

  • Μηχανισμός αντιμετώπισης

Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που σας προσφέρει η πνευματικότητα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων. Είτε είστε ευτυχισμένοι, είτε αντιμετωπίζετε μια απώλεια, είτε προσπαθείτε να ξεπεράσετε τις αποτυχίες του παρελθόντος, είτε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, μπορείτε να συνδεθείτε με την εσωτερική σας πνευματικότητα και να την αντιμετωπίσετε.

Αν σήμερα πιστεύετε σε ένα ανώτερο ον, τότε θα γνωρίζετε το συναίσθημα του να ξέρετε ότι κάποιος είναι δίπλα σας σε όποιο σημείο της ζωής σας κι αν βρίσκεστε. Αποδεικνύεται άκρως απαραίτητη όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε διάφορα εμπόδια και αποτυχίες στη ζωή, καθώς σας κρατά συγκεντρωμένους στο τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή και τι είναι απλώς μια περαστική φάση ή μια ψευδαίσθηση.

  • Τονίζονται τα θετικά στοιχεία

Καθώς βυθίζεστε βαθιά στην ανάπτυξη της πνευματικής σας δύναμης, θα διαπιστώσετε ότι σας προσφέρει μια πολύ πιο θετική πτυχή της ζωής. Διαπιστώνετε ότι έχετε περισσότερη κατανόηση και είστε πιο ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα που έχει να σας προσφέρει η ζωή. Αυτό διασφαλίζει ότι αισθάνεστε γενικά πιο αισιόδοξοι που σας βοηθά να αναπτυχθείτε ως άτομο.

Βλέπετε την αρμονία στον κόσμο, πώς όλα έχουν τη δική τους θέση και αξία, και αισθάνεστε όλο και λιγότερο ανταγωνιστικοί και σε κατάσταση επιβίωσης, καθώς καταλαβαίνετε ότι τίποτα δεν μπορεί να σας απειλήσει. Το ίδιο ισχύει και για τα πάντα και τους πάντες γύρω σας, δεν είναι καλοί ή κακοί, είναι απλά ένα κομμάτι του παζλ όπως είστε κι εσείς, με τα δικά τους χαρακτηριστικά.

  • Συνεχής υποστήριξη

Τώρα, όταν πρόκειται για πνευματικές συνδέσεις, θα βρείτε πάντα ανθρώπους με παρόμοιες απόψεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν τρόπο να έχετε συνεχή υποστήριξη από ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν. Θα προσελκύσετε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για εσάς χωρίς καν να προσπαθήσετε. Αυτή η έλξη μπορεί στην πραγματικότητα να εξασκηθεί και να κατακτηθεί για να πετύχετε οτιδήποτε.

Ανεξάρτητα από το σύστημα πεποιθήσεών σας, μπορείτε πάντα να βρείτε και να προσεγγίσετε ανθρώπους της ίδιας κοινότητας που θα σας βοηθήσουν να εργαστείτε πολύ περισσότερο στην πνευματική σας δύναμη. Σας δίνει μια αίσθηση άνεσης και ευτυχίας καθώς μοιράζεστε τις πεποιθήσεις σας με άλλους.

Ποιες είναι οι προκλήσεις για την απόκτηση πνευματικής δύναμης;

Όσον αφορά τις προκλήσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο μεγάλες ποικιλίες που πρέπει να εξετάσετε. Η μία είναι το ατομικό επίπεδο που σχετίζεται κυρίως με το πώς σκέφτεται ένα άτομο και τις καθορισμένες συμπεριφορές του. Ενώ, το δεύτερο μέρος είναι το πώς η κοινωνία και το περιβάλλον παίζουν ρόλο στην υποβοήθηση της πνευματικής δύναμης ενός ατόμου.

Και τα δύο παρακάτω λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σύντομα θα καταλάβετε πώς τα πάντα μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πνευματική σας μάθηση και ανάπτυξη.

  • Σε ατομικό επίπεδο

Ο πρώτος τύπος, το ατομικό επίπεδο, επικεντρώνεται στην πνευματική μάθηση που επηρεάζεται από τις αντιλήψεις του ατόμου. Αυτό θα περιλάμβανε πράγματα όπως οι πεποιθήσεις και οι συνήθειές σας που σας εμποδίζουν να κατανοήσετε ή να μάθετε πράγματα που σχετίζονται με την πνευματικότητα.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακινήσετε τον εαυτό σας εκ των έσω να επικεντρωθεί περισσότερο στην πνευματικότητα. Δεδομένου ότι αυτό είναι κάτι που έρχεται φυσικά, χωρίς καμία επιβολή, εξαρτάται κυρίως από το άτομο ως προς το πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα γενικά και πόση προσπάθεια είναι διατεθειμένο να επενδύσει προκειμένου να συνδεθεί με την πνευματική του πλευρά.

Αν έχετε μια προσωπική σύγκρουση όσον αφορά το τι σημαίνει πνευματικότητα για εσάς, τότε θα δυσκολευτείτε να την αναπτύξετε. Ωστόσο, αν βρίσκεστε σε μια θέση όπου επιθυμείτε να εργαστείτε πάνω στην πνευματικότητά σας, ακόμη και αν έχετε αντικρουόμενες σκέψεις, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό.

  • Σε κοινωνικό επίπεδο

Οι προκλήσεις της εργασίας πάνω στην πνευματική δύναμη πηγάζουν από το πώς σκέφτεται η κοινωνία για την πνευματικότητα. Είναι πάντα δύσκολο να πηγαίνεις ενάντια στο ρεύμα.

Είτε πρόκειται για ανθρώπους που είναι θρησκευόμενοι και θεωρούν τη θρησκεία ως τη μόνη πηγή πνευματικότητας, είτε πρόκειται για ανθρώπους που αρνούνται την ύπαρξη πνευματικότητας, οι άνθρωποι θα έχουν πάντα κάτι να πουν. Δουλειά σας είναι να ακούσετε τη δική σας εσωτερική φωνή και να την ακολουθήσετε, παρά το τι έχουν να πουν όλοι οι άλλοι, είτε πρόκειται για την κοινωνία γενικότερα είτε για τη δική σας οικογένεια και κοινότητα. Είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.