Τι είδους ταξιδιώτης είσαι;

Συντάκτης: Γιώτα Χαρλαύτη

Κάθε ταξίδι αποτελεί μία ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, σε γεμίζει με πληθώρα συναισθημάτων και σε διαμορφώνει ως άνθρωπο. Λένε πως τα ταξίδια είναι το μόνο πράγμα που πληρώνεις και ζώντας το, γυρίζεις πλουσιότερος. Πώς να μην συμβαίνει αυτό άλλωστε, όταν ο κάθε νέος προορισμός είναι και μία καινούρια περιπέτεια, μία νέα πρόκληση;

Φυσικά, ο κάθε διαφορετικός άνθρωπος αποτελεί και μία διαφορετική κατηγορία ταξιδιώτη. Ποια είναι η ταξιδιωτική σου ταυτότητα; Είσαι ο τύπος που παίρνει μαζί του μόνο τα απαραίτητα; Ή είσαι αυτός που εξαφανίζεται χωρίς προορισμό και επιστρέφει κάθε φορά με μια νέα συναρπαστική ιστορία να διηγηθεί ή μήπως όταν ταξιδεύεις έχεις οργανώσει τα πάντα από την αρχή και γνωρίζεις κάθε τι για τον προορισμό σου; Θες να χαλαρώνεις στα ταξίδια σου ή να τρέχεις από μουσείο σε γκαλερί και από εκεί στο πιο διάσημο αξιοθέατο;

Υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτών, γι’ αυτό φτιάξαμε για εσένα τον πιο διασκεδαστικό τρόπο ώστε να ανακαλύψεις τον τύπο του ταξιδιώτη που μπορεί να αποτελείς.

  1. Ο μοναχικός

Τα οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα είναι για τους άλλους! Ο καλύτερος σύντροφος για τα ταξίδια σου είναι ο εαυτός σου και μόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ο ταξιδιωτικός χάρτης και ένα σακίδιο για τα απαραίτητα. Θα δεις όλες τις πόλεις που θέλεις με την ησυχία σου, χωρίς να σε ενοχλούν οι φίλοι σου ότι τους ταλαιπώρησε η πολύωρη πεζοπορία….

  1. Ο διανοούμενος

Δε σου χρειάζεται ούτε χάρτης, ούτε οδηγός γιατί έχεις ήδη αποστηθίσει τα πάντα. Είσαι ο τύπος ταξιδιώτη που θα ξυπνήσει με το πρώτο φως της μέρας και θα αρχίσει να απορροφά σαν σφουγγάρι οποιαδήποτε πληροφορία για τον κόσμο. Δεν πρόκειται να αφήσεις μουσείο για μουσείο, αξιοθέατο για αξιοθέατο που να μην το επισκεφτείς. Δεν αποκλείεται όσοι ταξιδεύουν μαζί σου να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους ρυθμούς σου, αλλά σίγουρα θα σε ευχαριστούν αργότερα για τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξαν.

  1. Ο περιπλανώμενος

Ή αλλιώς ο “χύμα στο κύμα”. Δεν θα χαλαστείς με τίποτα, επίσης δεν θα χαλάσεις το χατίρι της παρέας σου. Αρκείσαι με ένα μαγιό και μια πετσέτα δίπλα στο ακρογιάλι αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα, δεν έχεις σταθερές προτιμήσεις και πάντα, μα πάντα όμως, θα περάσεις καλά, όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις. Είσαι αυτός που δεν μιλά πολύ, αλλά όλοι θα θέλουν να κανονίσουν διακοπές μαζί σου. Γιατί πολύ απλά, χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει, είσαι η ψυχή της παρέας.

  1. Ο μίνιμαλ

Για σένα ό,τι δε χωράει στην τσάντα της πλάτης σου, απλώς δεν το χρειάζεσαι. Συλλέγεις αναμνήσεις και εμπειρίες και γι’ αυτό επιλέγεις τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς. Όσοι σε ξέρουν καλά, δεν περιμένουν και πολλές φωτογραφίες από τα υπέροχα ταξίδια σου, όμως οι περισσότεροι ίσως να νευριάσουν όταν, για μια ακόμα φορά, έκανες το ταξίδι των ονείρων τους και γύρισες με λιγότερες από 10 φωτογραφίες.

  1. Ο αγχώδης

Παίρνεις τα πάντα μαζί σου και καταλήγεις να δίνεις όλα σου τα χρήματα για υπέρβαρη βαλίτσα. Σε κάθε ταξίδι σου φέρνεις μαζί ό,τι και όσα μπορεί να χωρέσουν σε μια, δύο ή τρείς βαλίτσες και εκμεταλλεύεσαι και το παραμικρό τσεπάκι της κάθε τσάντας. Σκέφτηκες πως όσα κουβαλάς πιθανώς και να μη σου χρειαστούν ποτέ; Το ίδιο συμβαίνει με τα σουβενίρ, γιατί μπορεί να τους σκέφτηκες όλους, όμως, προσπάθησε να διευκολύνεις τη ζωή σου. Διατήρησε τις αποσκευές σου ελαφριές και μάζευε εμπειρίες, όχι πράγματα.

Συντάκτης: Γιώτα Χαρλαύτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.