Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσετε αν αφήσετε μούσια

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Για έναν άντρα, τα γένια του είναι κομμάτι της προσωπικότητάς του. Αποπνέουν σεβασμό και είναι μέρος της ψυχής του άντρα που τα φέρει. Φέρτε στο μυαλό σας προσωπικότητες όπως ο Σαίξπηρ, ο Μάρκος Αυρήλιος και ο Σωκράτης. Τα γένια ωστόσο απαιτούν περισσότερη επιμέλεια απ’ όσο φαίνεται. Η περιποίηση της γενειάδας είναι πολύ πιο απαιτητική διαδικασία από την απλή διακοπή του ξυρίσματος.

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει κάθε άντρας που αποφασίζει ν’ αφήσει μούσια.

Πλέον, συναντά κανείς άντρες με γένια ακόμη και σε απροσδόκητα μέρη όπως είναι μία αίθουσα συσκέψεων, προσδίδοντας στο παρουσιαστικό τους κάτι το ιδιαίτερο.

Παραδείγματα αποτελούν:

Ο Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτής της Google, ο Μαρκ Μπένιοφ, ιδρυτής της Salesforce και δισεκατομμυριούχος, και ο Λόιντ Μπλανκφέιν, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το επάγγελμα ή τον τρόπο ζωής τους, όλοι οι άντρες μπορούν να προσδώσουν στην εμφάνισή τους το κύρος της γενειάδας. Αν αποφασίσετε και εσείς λοιπόν να αφήσετε μούσια δείτε τι χρειάζεται να ξέρετε για να πετύχετε μια τέλεια γενειάδα.

Αναλυτικά,

  1. Το Μεγάλωμα

Είναι χρονοβόρο: Δύο έως έξι μήνες.

«Δε ξυρίζομαι πλέον». Περνούν δύο, τρεις εβδομάδες και ακόμη δεν έχει σχηματιστεί γενειάδα.

Τι συμβαίνει;

Στην πραγματικότητα, για τους περισσότερους άντρες η ανάπτυξή της απαιτεί χρόνο, περίπου δύο έως τρεις μήνες.

Φυσικά σε ορισμένους άντρες τα μούσια αναπτύσσονται με γρηγορότερους ρυθμούς, όμως αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους. Αν λοιπόν αποφασίσετε ν’ αφήσετε γένια, θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο διάστημα, όμως τα αγαθά κόποις κτώνται.

Ύστερα από ορισμένο χρόνο, ο καθένας καταλαβαίνει ποιος είναι ο προσωπικός του μέσος χρόνος ανάπτυξης. Με τον καιρό, η περιοχή της γενειάδας αρχίζει να γεμίζει.

Τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσετε αν αφήσετε μούσια

  1. Ο ρόλος της Ηλικίας

Από την Εφηβεία μέχρι τα 20

Είναι απολύτως φυσιολογικό ένας άντρας στην εφηβεία του και πλησιάζοντας τα 20, να φαντάζεται την ωριμότερη εκδοχή του εαυτού του ως ενός άντρα με γένια.

Στην περίοδο αυτή υπάρχει η σύγκριση με τους συνομήλικους, καθώς και η απορία αν ο άντρας συμβαδίζει με τους υπόλοιπους στην ανάπτυξη της γενειάδας.

Επηρεασμένοι από το πατρικό πρότυπο, οι άντρες κατά την εφηβεία μπορεί να θεωρούν τα γένια ως σύμβολο αρρενωπότητας.

Είναι ωστόσο περιττό να συγκρίνει κανείς τον προσωπικό του ρυθμό ανάπτυξης με εκείνον άλλων αντρών που τα μούσια μοιάζουν να μεγαλώνουν αβίαστα. Κάτι που ίσως οδηγήσει σε απογοήτευση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήστε τη διαφορετικότητά σας.

Ο καθένας είναι διαφορετικός. Η ωριμότητα επέρχεται με τον χρόνο. Σε άλλους εμφανίζεται νωρίτερα, ενώ σε άλλους αργότερα. Στην ηλικία αυτή μπορείτε ν’ αφήσετε τις φαβορίτες ή τη γενειάδα  σας να πυκνώσουν, με ένα ήπιο αποτέλεσμα.

Αν είστε ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού σας, θα αισθάνεστε απογοητευμένοι.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα βήμα προς τον επιθυμητό σας τελικό στόχο. Η παρούσα σας εμφάνιση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Για του λόγου το αληθές όμως, κατά την εφηβεία δεν υφίσταται αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tι αποκαλύπτουν τα εσώρουχα για την προσωπικότητα του άντρα;

______________________

Κατά την ηλικία των 22 έως 23 ετών παρατηρείτε ορατή βελτίωση στην ανάπτυξη της γενειάδας. Αυτή είναι μία γενική διαπίστωση, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν όσα αναφέρθηκαν ήδη περί διαφορετικότητας. Μην αποθαρρύνεστε αν δεν παρατηρείτε βελτίωση.

Ενώ οι περισσότεροι άντρες βλέπουν πλήρη ανάπτυξη της γενειάδας τους στη δεκαετία των 20, στην πραγματικότητα η ποιότητά της εξακολουθεί να βελτιώνεται ακόμη και έως την ηλικία των 30, ακόμη και των 40 χρόνων.

Μπορεί κατά την εφηβεία ή την πρώιμη ηλικία των 20 να ανυπομονείτε να ωριμάσουν τα γένια σας, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάντα έτσι.

Μην υιοθετείτε ανυπόστατες θεωρίες που λένε ότι τα γένια μεγαλώνουν μόνο έως μία ορισμένη ηλικία, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ηλικία των 30, 40 και άνω

Ακόμη και στη δεκαετία των 30 θα παρατηρήσετε να φυτρώνουν γένια σε σημεία όπου δεν είχατε δει πρωτύτερα.

Το δυσάρεστο βέβαια μπορεί να έρθει όταν η τριχοφυΐα  επεκταθεί και σε ανεπιθύμητες περιοχές του προσώπου (μύτη, αυτιά, φρύδια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…