Τι δώρο να κάνεις στο βαφτιστήρι σου για το Πάσχα;

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Ο πιο δύσκολος καιρός για τους νονούς και τις νόνες πλησιάζει, καθώς η περίοδος των γιορτών του Πάσχα θα είναι εδώ σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Αν σκέφτεστε, λοιπόν, τι δώρο να αγοράσετε, θυμηθείτε ότι η ηλικία του παιδιού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση.

Βιβλίο

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού διαλέγετε και το βιβλίο. Αν δεν ξέρει να διαβάζει, βεβαιωθείτε ότι οι γονείς ή οι στενοί συγγενείς, είναι σε θέση να του διαβάσουν βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους. Αλλιώς το βιβλίο θα μείνει στο ράφι και το παιδί πιθανότατα να μην ευχαριστηθεί το δώρο. Αν πάλι, έχει φτάσει σε ηλικία να διαβάζει, μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά παιδικών βιβλίων ή κόμικς που του αρέσουν. Έτσι, θα του δώσετε ένα δώρο που θα αναπτύξει την δημιουργικότητα και την φαντασία του.

Ρούχα και παπούτσια

Αν και αρκετά συνηθισμένα, τα ρούχα αποτελούν ένα δώρο που τα παιδιά λατρεύουν. Φυσικά, θα πρέπει να εξαιρέσουμε τα βρεφικά ρούχα που το παιδί θα φορέσει μία με δύο φορές. Διαλέξτε, λοιπόν, το συνολάκι που σας αρέσει ή περάστε χρόνο με το παιδί στα μαγαζιά και αγοράστε του αυτό που του αρέσει. Θα κάνει φιγούρα στο σχολείο και θα λέει ότι του το αγοράσατε εσείς. Παρομοίως και για τα παπούτσια, τα οποία αποτελούν μία αρκετά safe επιλογή. Φροντίστε απλώς να αγοράσετε ένα βολικό παπούτσι για να το ευχαριστηθεί.

Παιχνίδια

Τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Υπάρχει, άλλωστε, μεγάλη ποικιλία σε αυτά. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάποιο που να αγαπήσει το βαφτιστήρι σας και να είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. Στα μικρότερα παιδιά επιλέξτε να αγοράσετε παιχνίδια που να βελτιώνουν την παρατηρητικότητά τους και να οξύνουν την σκέψη τους. Αντίθετα, τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, λατρεύουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο τους χαρίζετε ένα δώρο που μπορούν να το ευχαριστηθούν μαζί με τους φίλους τους.

Κοσμήματα, αξεσουάρ και καλλυντικά

Τα περισσότερα κοριτσάκια αγαπούν τα μπιχλιμπίδια και τα καλλυντικά. Αν το δικό σας είναι επίσης φαν, μπορείτε να του αγοράσετε ένα σετ μακιγιάζ ή μανό σε ωραίες αποχρώσεις. Ειδάλλως, επιλέξτε κοσμήματα με χαριτωμένα σχεδιάκια. Αυτό θα είναι και ένα δώρο το οποίο θα μείνει και θα μπορεί να το αξιοποιεί και αργότερα.

Σοκολάτες και σοκολατένιο αυγό

Και ποιός δεν θα ερωτευτεί ένα δώρο που μπορεί να φάει; Ειδικά, στην περίπτωση του σοκολατένιου αυγού που περιέχει και εκπλήξεις. Προτιμήστε, λοιπόν, διάφορα είδη σοκολάτας ή ένα μεγάλο σοκολατένιο αυγό που να ταιριάζει στο βαφτιστήρι σας. Προσοχή, όμως, μην το παρακάνετε με τα γλυκά, καθώς μπορεί να του δημιουργήσετε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Λαμπάδα

Ένα παραδοσιακό δώρο, το οποίο έχει καθιερωθεί και ως το επίσημο και πλέον απαραίτητο την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. Φυσικά, υπάρχουν πολλές λαμπάδες άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες. Άλλες είναι διακοσμημένες με διάφορα δωράκια και άλλες πάλι είναι πρωτότυπες και ιδιαίτερες. Μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο διαφορετικό δώρο ή να επιλέξετε να το σχεδιάσετε παρέα με το βαφτιστήρι σας. Αν ψάξετε για λαμπάδες θα ανακαλύψετε και διάφορες να είναι σε σχήμα φαγητών ή αντικειμένων, όπως ντόνατς, παγωτού ή γύρου.

Όποιο δώρο και να επιλέξετε να κάνετε στο βαφτιστήρι σας θα είναι επιτυχημένο και θα αποτυπωθεί στην μνήμη του. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να προσπαθείτε να περνάτε χρόνο μαζί του. Μόνο έτσι θα δημιουργήσετε ευχάριστες αναμνήσεις, τις οποίες θα θυμάται και όταν μεγαλώσει.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.