Τι αποκομίσαμε στο workshop με θέμα “Διαχείριση χρόνου”

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Τι αποκομίσαμε στο workshop με θέμα «Διαχείριση χρόνου»Η διαχείριση του χρόνου ήταν αυτή τη φορά το θέμα του βιωματικού σεμιναρίου του Believe in You που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου στο χώρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κύκλος.

“Μην αφήνεις το χρόνο να πάει χαμένο” ήταν το πρώτο μήνυμα που μας έδωσε η κα Ξυραφά μέσα από μία ιστορία βγαλμένη από ταινία! Ο λόγος για το Bucket list” ή αλλιώς λίστα κουβά. Πρόκειται για μία ταινία όπου δυο βαριά άρρωστοι κύριοι (Τζακ ΝίκολσονΜόργκαν Φρήμαν) γνωρίζονται σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου και αποφασίζουν να κάνουν πραγματικότητα τον «κουβά» τους, όλα εκείνα δηλαδή που είχαν καταγράψει πως θέλουν να έχουν ζήσει πριν πεθάνουν! Η κα Ξυραφά λοιπόν, θέλοντας να μας δείξει το χρόνο και σε αυτή τη διάσταση μας έβαλε όχι μόνο να καταγράψουμε τα δικά μας σημαντικά θέλω σε μία λίστα αλλά και να υποσχεθούμε ότι θα υλοποιήσουμε έστω ένα από αυτά μέσα στο 2014! Άλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά «όταν ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις δε στενοχωριέσαι για το χρόνο που περνάει!»

Το «μάθημα» συνέχισε με πολλές άλλες μικρές ιστορίες και μηνύματα για το χρόνο! Είναι δύσκολο να μοιραστώ σε αυτό το άρθρο όλες τις ιστορίες, αυτό που μπορώ να μοιραστώ όμως είναι κάποια από τα μηνύματα όπως: «Και το ένα λεπτό μετράει», «Βρες χρόνο για τα άτομα που είναι σημαντικά στη ζωή σου» αλλά και «Μην ασχολείσαι με πράγματα που σε πείραξαν στο παρελθόν» γιατί όπως έχει πει και ο Κομφούκιος «το να υποστείς μία αδικία είναι σοβαρό, σοβαρότερο όμως είναι να τη θυμάσαι»

Στη συνέχεια μας μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιληφθούμε τη σχέση μας με το χρόνο, για τα πλεονεκτήματα ενός ατόμου με καλή διαχείριση χρόνου αλλά και για τις υποκατάστατες ιδιότητες που μπορούμε να καλλιεργήσουμε ώστε να αντισταθμίσουμε μία πιθανή κακή σχέση μας με αυτόν!

Τι αποκομίσαμε στο workshop με θέμα «Διαχείριση χρόνου»Πέρα από όσα αποκομίσαμε από το θεωρητικό κομμάτι, η κα Ξυραφά αφιέρωσε μεγάλο μέρος του σεμιναρίου για να μας δώσει τέσσερα πολύ χρήσιμα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα το χρόνο μας!

Κλείνοντας το τέταρτο σεμινάριο που αποτέλεσε και το τελευταίο ενός ενιαίου κύκλου, μιλήσαμε ξανά για όσα αποκομίσαμε και για τις ενέργειες που θα κάνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι απαντήσεις, αν και αποσπάστηκαν δύσκολα ήταν πολλές και η κα Ξυραφά δε δίστασε να μας προκαλέσει χαρίζοντας ένα βιβλίο σε εκείνον που η ομάδα ψήφισε ότι από την αρχή των σεμιναρίων μέχρι σήμερα έκανε το πιο σημαντικό μικρό βήμα προς το στόχο του!

Believe in you λοιπόν ξανά, Believe in you και μετά το τέλος του πρώτου κύκλου βιωματικών σεμιναρίων και σε περίπτωση που αναζητάτε εργασία ελάτε για μία γερή δόση Believe in you, στα νέα βιωματικά σεμινάρια προορισμένα να σας βοηθήσουν να πετύχετε στην αγορά εργασίας!

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.