Τι αποκομίσαμε στο workshop “Αυτοπεποίθηση – Αυτοανάπτυξη”

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Τι αποκομίσαμε στο workshop «Αυτοπεποίθηση-Αυτοανάπτυξη» Τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε ερχόμενοι σε ένα workshop με θέμα την αυτοπεποίθηση και την αυτοανάπτυξη; Ποιο είναι αυτό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλετε να αποκομίσετε από τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο; Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησε το «μάθημα» της κας. Εύης Ξυραφά που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στον χώρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κύκλος!

Οι απαντήσεις που ακούστηκαν ήταν πολλές «Θέλω να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις μου», «Θέλω να διεκδικώ», «θέλω να μπορώ να παρουσιάζω στο κοινό». Ό,τι και αν ήθελε να πετύχει ο καθένας από εμάς, το workshop μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρώτο βήμα για να πιστέψουμε στον εαυτό μας είναι πολλά μικρά τολμήματα! Συνηθίζουμε να λέμε «δεν μπορώ» , «φοβάμαι», «δεν το έχω»… Τι συμβαίνει όμως όταν απομυθοποιήσουμε αυτές τις πονηρές φρασούλες που μας αποθαρρύνουν και δώσουμε λίγη πίστη στην κάθε μας προσπάθεια; Μόνο σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιούμε πραγματικά τις δυνάμεις μας και από εκεί και πέρα κάθε μας μικρό κατόρθωμα μας συντονίζει με την επιτυχία.

Οι διαστάσεις της αυτοπεποίθησης είναι πολλές και η κα. Εύη Ξυραφά βάλθηκε να …καταρρίψει τους μύθους! Μας είπε να βαθμολογήσουμε τον εαυτό μας σε κάθε διάσταση και μας έδειξε έτσι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει αυτοπεποίθηση σε όλα ή να μην έχει σε τίποτα! Μας είπε ακόμα ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον εαυτό μας να δείξει αυτοπεποίθηση σε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει ποτέ!

Στη διάρκεια των ασκήσεων, η κα. Ξυραφά μας προκάλεσε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας μέσα από τους φόβους μας, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας! Αποκαλύψαμε πολλά: από το τι φοβόμαστε περισσότερο μέχρι τα πράγματα για οποία είμαστε περήφανοι. Μιλήσαμε για τα εμπόδια που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε καθημερινά, από τις αρνητικές σκέψεις μέχρι ένα μικρό τοιχάκι που φοβόμαστε να πηδήξουμε! Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης, πήραμε όχι μόνο γνώση αλλά και κουράγιο και τελικά αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που μας το κάνει τόσο δύσκολο; Αποφασίσαμε μάλιστα όλοι από κοινού ότι όλοι θα δοκιμάσουμε τα μικρά μας τολμήματα έτσι ώστε στο τέλος να μπορέσουμε να πούμε «εντάξει, δεν ήταν και τόσο τρομερό!»

Το σεμινάριο έκλεισε με ασκήσεις για το σπίτι και την δύσκολη απόσπαση της υπόσχεσης ότι από την επόμενη κιόλας μέρα (αν όχι από την ίδια όπως τόλμησαν να δεσμευτούν μερικοί) θα εφαρμόσουμε με συγκεκριμένες πράξεις όσα αποκομίσαμε. Ξέχασα κάτι; Α ναι! Έκλεισε επίσης με πολλά χαμόγελα και ανανεωμένη δύναμη να δούμε τη ζωή μας πιο αισιόδοξα!

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.