Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο ‘’Χτίζοντας νοοτροπία νικητή: Ο δρόμος προς την επιτυχία’’

Συντάκτης: Στεφανία Μαμασούλα

Στις 15/11 λάβαμε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο του Believe in You, που σκοπό είχε να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας. Τίτλος του: ‘’Χτίζοντας νοοτροπία νικητή: Ο δρόμος προς την επιτυχία’’. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κα. Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Συνέντευξη με τη συγγραφέα Εύη Ξυραφά


Ποιο ήταν το θέμα και ποια η αναζήτηση των συμμετεχόντων;

Στην αρχή του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες ερωτηθήκαμε για το ποιος είναι ο στόχος που ο καθένας μας θα ήθελε να επιτύχει. Οι απαντήσεις που δόθηκαν διέφεραν κατά πολύ μεταξύ τους. Άλλος είχε λόγους προσωπικούς, άλλος επαγγελματικούς και άλλος οικογενειακούς. Αυτό βέβαια, δεν είχε καμία σημασία διότι η ουσία ήταν μια. Όσοι συμμετείχαν, ήταν εκεί αποφασισμένοι να πετύχουν τα όνειρά τους. Που πλέον δεν ήταν όνειρα, καθώς είχαν κάνει ήδη το πρώτο βήμα για να αρχίσουν να παίρνουν μορφή.

Τα θέματα που θίχτηκαν.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, είδαμε πως υπάρχει ένας κύκλος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα στάδιά του για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή.
Άκρως σημαντικό για όλους μας είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και ακόμα περισσότερο να έχουμε αυξημένο το αίσθημα της αυτοεκτίμησης. Οπότε η συμβουλή της κα. Εύης Ξυραφά ήταν σημαντική, καθώς αν δεν πιστέψουμε σε εμάς δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο που θίχτηκε ήταν το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των γύρω μας στην αυτοπεποίθησή μας και πόσο μπορεί να μας βοηθήσει και να μας δώσει ένα boost (ανέβασμα) στην ψυχολογία μας.

Άλλο ένα που σίγουρα μας έμεινε από το σεμινάριο το ότι πάντα υπάρχει χρόνος ακόμα και για ριζικές αλλαγές στις ζωές μας. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε κάτι που θέλουμε.

Το σεμινάριο στην πράξη.

Αφού αναλύσαμε τα θέματα, απαντήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν οι απαραίτητες συμβουλές για το πώς θα δουλέψουμε με τον εαυτό μας.

Στο σεμινάριο διδαχθήκαμε πώς θα καλλιεργήσουμε θετική σκέψη. Συγκεκριμένα πώς μέσα από δυσάρεστα γεγονότα που βιώνουμε μπορούμε να δούμε μια θετική οπτική.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος κύκλος σεμιναρίων Believe In You: «Αντιμετωπίζω τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής»


Πώς ακόμα μπορούμε να αποβάλουμε αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές, ώστε να επιτύχουμε τον ΄’καθαρισμό‘’ του μυαλού και να γινόμαστε χαρούμενοι. Δηλαδή, μιλάμε για έναν τρόπο σκέψης που θα μας επιτρέψει να βάλουμε τέλος στις δραματικές θεωρίες και ακόμα περισσότερο τον δραματικό τρόπο με τον αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα γεγονότα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενδυναμώνω τον εαυτό μου και οριοθετώ τους άλλους αποτελεσματικά: Αποστολή εξετελέσθη!


Το σεμινάριο τελικά μας δίδαξε έμπρακτα πώς οι καλές συνήθειες και οι πεποιθήσεις που έχουμε, μπορούν να μας κάνουν να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας και να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή.

Άλλωστε, όλοι μας μάλλον είμαστε κατά κάποιον τρόπο νικητές, όλοι βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις που αρχικά φάνταζαν αδύνατες να τις ξεπεράσουμε, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ίσως αυτό ήταν το πιο σημαντικό που διαπιστώσαμε στο σεμινάριο.

Συντάκτης: Στεφανία Μαμασούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.