Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο “Γλώσσα του σώματος” στα Public

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Γλώσσα του σώματος» στα PublicΤη γλώσσα του σώματος και τα μυστικά της εξερευνήσαμε στο νέο δωρεάν σεμινάριο του Believe In You, την Τετάρτη 18 Μαΐου με εισηγήτρια την κα Εύη Ξυραφά, σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα HR και επικοινωνίας. Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε για άλλη μία φορά στην αίθουσα εκδηλώσεων των Public Συντάγματος, ενώ η ανταπόκριση του κοινού ήταν συγκινητική, καθώς δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 400 άτομα…

Με τις συνολικές συμμετοχές να ξεπερνούν τις 400 και μετά από σειρά προτεραιότητας, πάνω από 140 άτομα, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, γέμισαν την αίθουσα έτοιμοι για νέες γνώσεις! Η εισηγήτρια, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τα Public, όσο και τις εκδόσεις Ψυχογιός που ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης, μίλησε για την προσδοκία της μέσα από το σεμινάριο να δώσει έμπνευση και γνώση για να κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη.

Πριν μπούμε στα βαθειά, μιλήσαμε για τα βιβλία πηγή έμπνευσης του σεμιναρίου, «Τα μυστικά της γλώσσας του σώματος» και «Πώς να μαγνητίζεις τους άλλους». Είπαμε, ακόμη, για το πώς η γνώση της γλώσσας του σώματος μπορεί να μας βοηθήσει τόσο να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους γύρω μας και άρα να έχουμε καλύτερη επικοινωνία μαζί τους, όσο και να διαχειριζόμαστε τη δική μας στάση προκειμένου να δίνουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα του εαυτού μας!

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Γλώσσα του σώματος» στα PublicΠροκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τα μηνύματα που δίνει η εικόνα μας ακόμα και μέσα από ένα βλέμμα ή ένα μειδίαμα και τη σημασία της πρώτης εντύπωσης, η κα Ξυραφά, μαρτυρώντας από την αρχή την παιχνιδιάρική της διάθεση, μας ζήτησε μέσα από δέκα φωτογραφίες να πούμε αν ο άνθρωπος που βλέπουμε στην οθόνη είναι προγραμματιστής ή δολοφόνος!

Στη συνέχεια του σεμιναρίου μιλήσαμε για τη χρήση της γλώσσας του σώματος και πως επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας, από την παρέα ή την οικογένεια μέχρι το φλερτ και τη σχέση και φυσικά την εργασία μας. Μάθαμε, μάλιστα, πως ενώ τείνουμε να στρέφουμε την προσοχή μας στο τι θα πούμε, έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ρόλο στο αν θα γίνει σωστά αντιληπτό ένα μήνυμα παίζει η μη λεκτική επικοινωνία, ενώ οι λέξεις, στις οποίες δίνουμε τόση πολλή σημασία, κατέχουν μόνο το 7% της πίτας!

Το σεμινάριο συνεχίστηκε με… παιχνίδι! Η κα Ξυραφά βάλθηκε να μας “εξασκήσει” στη γλώσσα του σώματος, βάζοντάς μας να διαβάσουμε τα σημάδια και να ερμηνεύσουμε μέσα από φωτογραφίες τις ανάγκες μικρών παιδιών, τις σχέσεις ζευγαριών ακόμα και τα συναισθήματα ποδοσφαιριστών! Τι σημαίνει όταν ένα ζευγάρι ακουμπάει τους ώμους του; Πότε ένα χαμόγελο είναι γνήσιο; Πώς μπορούμε να διακρίνουμε την ένταση ακόμα κι όταν δεν έχουμε ήχο; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απαντήσαμε στη διάρκεια αυτής της άσκησης μέσα από την οποία επιχειρήσαμε να κάνουμε το μάτι μας πιο έμπειρο σε όλες εκείνες τις αλήθειες που ακόμα κι όταν θέλουμε να τις κρύψουμε, το σώμα μας τις μαρτυρά..

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Γλώσσα του σώματος» στα PublicΤι άλλο; Συζητήσαμε ειδικότερα θέματα, όπως πώς η γλώσσα του σώματος προδίδει το ψέμα, ποια κομμάτια μη λεκτικής επικοινωνίας είναι παγκόσμια αλλά και το ζήτημα του προσωπικού μας χώρου!

Κάπου εκεί, με νέες γνώσεις, ενέργεια και το μήνυμα ότι «οι άνθρωποι μπορεί να ακούν αυτά που λες αλλά κυρίως νιώθουν την στάση σου απέναντί τους» κι αυτό το σεμινάριο Believe In You έφτασε στο τέλος του. Επόμενο ραντεβού μας την Παρασκευή 20 Ιουνίου για Διαχείριση συγκρούσεων στα ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Θα σας δούμε εκεί!

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.