Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο “Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων” στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων» στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑΑρνητικοί άνθρωποι! Πώς θα τους διαχειριστούμε; Αυτό ήταν το θέμα του τρίτου σεμιναρίου αποτελεσματικής επικοινωνίας από το Believe In You που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ. Την απάντηση στο ερώτημα ανέλαβε να μας δώσει η κα Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα HR και επικοινωνίας και το σεμινάριο ξεκίνησε!

Τι χαρακτηρίζει, λοιπόν, έναν αρνητικό άνθρωπο και πώς τον αναγνωρίζουμε; Οι απαντήσεις ήταν πολλές: Πάντα ισχυρίζεται πώς όλα πάνε άσχημα, γκρινιάζει, δεν μπορεί να χαλαρώσει, ακόμα και υστεριάζει στη δουλειά! Τι μπορούμε, επομένως, να κάνουμε εμείς για αυτό;

Η εισηγήτρια μας εξήγησε πώς το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα στη διαχείριση αρνητικών ανθρώπων είναι να γνωρίζουμε για τον εαυτό μας σε ποια… πλευρά βρισκόμαστε και φυσικά να μάθουμε πώς να γίνουμε εμείς οι ίδιοι θετικοί!

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων» στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑΜιλήσαμε, αρχικά, για το γνώθι σ’ αυτόν και πώς θα αναγνωρίσουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Τί δείχνει σε ποια πλευρά του τούνελ βρισκόμαστε; Η απάντηση είναι τα πάντα: από το τι εκφράσεις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, μέχρι τη στάση μας απέναντι στα λάθη και τις αποτυχίες μας. Και επειδή τα γραπτά… μένουν, καταγράψαμε μέσα από μικρές ασκήσεις σε τι βαθμό δίνουμε ή δεχόμαστε θετικά μηνύματα στη ζωή μας!

Οι αρνητικοί άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας, αλλά, σε κάθε περίπτωση, για να μας επηρεάσουν πρέπει πρώτα να τους αφήσουμε! Με άλλα λόγια, κάθε αρνητικό ερέθισμα για να γίνει αρνητικό συναίσθημα περνάει μέσα από το φίλτρο αντίληψής μας. Έτσι, η κα Ξυραφά μας προέτρεψε να κάνουμε αυτό το φίλτρο να λειτουργήσει σαν σουρωτήρι που θα αφήσει έξω από τη ζωή μας τον αρνητισμό και την απαισιοδοξία…

Τι αποκομίσαμε από το σεμινάριο «Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων» στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑΤο σεμινάριο προχώρησε με μερικές ακόμα πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση αρνητικών ανθρώπων. Μεταξύ αυτών; Πώς θα διαφωνήσουμε θετικά, πώς θα κρατήσουμε στάση ουδετερότητας και πώς θα χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ ως ασπίδα!

Λίγο πριν κλείσουμε το σεμινάριο, το μήνυμα της εισηγήτριας ήταν πώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανέναν άλλο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον εμπνεύσουμε με τις πράξεις μας να αλλάξει ο ίδιος. Όταν, λοιπόν, μιλάμε για διαχείριση αρνητικών ανθρώπων το καλό νέο είναι πώς τελικά η διαχείριση βρίσκεται σε εμάς!

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τους χορηγούς μας: το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ για την ευγενική φιλοξενία τους, τις εταιρίες Sieben και In Edu και την Gusto Raro η οποία μας χάρισε ένα… γευστικότατο διάλειμμα με χαρουπόμελο σε δύο ιδιαίτερες γεύσεις!

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.