Τι πρέπει να αποφύγουμε κατά την διάρκεια των εκπτώσεων

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Οι εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και εσύ δεν κρατιέσαι. Θυμάσαι τα παπούτσια που είχες δει πριν τις γιορτές και είπες «Είναι λίγο ακριβά! Θα περιμένω τις εκπτώσεις», το φόρεμα που δοκίμασες και σου πήγαινε τόσο πολύ αλλά μόλις είδες την τιμή σκέφτηκες «Καλύτερα όχι τώρα», το μπεζ παλτό με την γούνα που είδες στην βιτρίνα και το λάτρεψες και γενικά όλα αυτά που πιστεύεις ότι λείπουν από την ντουλάπα σου. Πριν ετοιμαστείς να κάνεις την βόλτα σου στα μαγαζιά να θυμάσαι τα ακόλουθα:

1. Αν είναι μικρό, είναι μικρό!

Κατάλαβες πολύ καλά τι εννοώ! Μην αγοράσεις το jean ή το φόρεμα που, ναι μπορεί να σου αρέσει πολύ, αλλά δεν υπάρχει στο νούμερό σου, με την σκέψη ότι θα το βάλεις μόλις χάσεις 2-3 κιλά. Αν χρειάζεται να τα χάσεις, καλώς να τα χάσεις, αλλά να ξοδέψεις χρήματα για ρούχα που θα μείνουν στην ντουλάπα σου με τα καρτελάκια μέχρι να μπορέσεις να τα φορέσεις, είναι κρίμα.

2. Αυτό δεν το χρειάζεσαι.

Έχεις ήδη δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, γιατί να αγοράσεις ακόμη ένα επειδή είναι στη μισή τιμή; Μην αγοράσεις, απλά και μόνο για να αγοράσεις. Αν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη, προσπάθησε να μην υποκύψεις στον πειρασμό.

3. Δοκίμασέ το πριν το αγοράσεις.

Το είδες, σου άρεσε, βρήκες το νούμερό σου και το πήρες. Λάθος! Το γεγονός ότι φαίνεται πολύ όμορφο στην κρεμάστρα ή στην κούκλα δεν σημαίνει ότι ταιριάζει στο σωματότυπό σου. Μπορεί στα δοκιμαστήρια να έχει πολύ κόσμο, αλλά μην αγοράσεις τίποτα χωρίς να το δοκιμάσεις πρώτα. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις την πολιτική του καταστήματος για την επιστροφή προϊόντων.

4. Βάλε όριο.

Πρέπει να ελέγξεις τον εαυτό σου. Μην ενθουσιάζεσαι με ό,τι βλέπεις. Όσα περισσότερα βλέπεις, τόσα περισσότερα θα θέλεις. Αποφάσισε τι θέλεις και τι ποσό είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις πριν ξεκινήσεις την βόλτα σου στα μαγαζιά.

5. Μην δανειστείς χρήματα

Σε καμία περίπτωση μην ζητήσεις χρήματα από συγγενείς ή φίλους. Να δανειστείς χρήματα από τους δικούς σου ανθρώπους γιατί τα έχεις ανάγκη για κάποιο σοβαρό λόγο είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά να δανειστείς για να κάνεις την εξόρμησή σου στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων δεν είναι καθόλου. Προς αποφυγήν λοιπόν!

Προσπάθησε να είσαι όσο πιο προσεχτική μπορείς και μην ενθουσιάζεσαι εύκολα. Τσέκαρε το καλάθι σου πριν φτάσεις στο ταμείο.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.