Τι άνθρωπος θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Τι άνθρωπος θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για γίνεις αυτό που θα μπορούσες να γίνεις» (Τζορτζ Έλιοτ). Επομένως τι θα ήθελες να γίνεις; Μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις από σήμερα την απάντηση σε αυτό το ερώτημα ώστε να καταφέρεις αυτό που χρόνια επιθυμούσες.

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά μας ρωτούσαν: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Όταν μεγαλώνουμε όμως, κανείς δεν μας ρωτάει αν τελικά γίναμε αυτό που θέλαμε. Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι δεν ρωτάμε εμείς τον εαυτό μας. Ίσως γιατί δεν θέλουμε να μάθουμε την απάντηση. Ίσως γιατί απλώς το ξεχνάμε.

Δεν είναι όμως ποτέ πολύ αργά. Σε όποια ηλικία κι αν είστε μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Άλλωστε όσο περνάει ο χρόνος, όσο είμαστε ζωντανοί, συνέχεια μεγαλώνουμε. Σωστά; Δεν συζητάμε το αν ωριμάζουμε. Συζητάμε τον αν μεγαλώνουμε, το οποίο de facto συμβαίνει.

Επομένως ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και να γίνετε αυτό που πάντα θα θέλατε να γίνετε. Αρκεί να μη φοβάστε και να είστε δεκτικοί απέναντι στην αλλαγή. Αν δεν έχετε ιδέα τι θέλετε να γίνετε ή δεν αισθάνεστε ενθουσιασμό για τίποτα θα πρέπει να «σκάψετε» πιο βαθιά για να βρείτε τις απαντήσεις. Υπάρχουν μέσα σας, μην ανησυχείτε. Απλώς πρέπει να μην αρκεστείτε στην πρώτη απάντηση που θα σας βγει μηχανικά: «Δεν ξέρω!».

Ξέρετε! Βαθιά μέσα σας, ο εαυτός σας ξέρει. Θα πρέπει όμως να έχετε υπομονή και επιμονή μέχρι να καταφέρετε να βγάλετε τις απαντήσεις από μέσα σας. Αν δεν μπορείτε μόνοι σας ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού. Η καταλληλότερη μέθοδος είναι το coaching που βασίζεται στη μαιευτική του Σωκράτη. Μια σειρά ερωτήσεων, σαν χωνί, που θα σας βοηθήσει να μπείτε από το γενικό στο ειδικό. Κάποια βασικά ερωτήματα που αξίζει να διερευνήσετε είναι τα εξής:

-Τι με παθιάζει να κάνω;

– Ποιές είναι οι ανάγκες μου;

– Ποιές είναι οι αξίες μου; (κάντε το τεστ των αξιών εδώ για να τις βρείτε)

– Σε τι βαθμό (από 1 έως 10) ζω με βάση τις αξίες μου;

– Ποιά είναι τα δυνατά μου σημεία, τα ταλέντα μου και το ανταγωνιστικό μου πλεονέκτημα;

Τι άνθρωπος θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

– Σε τι βαθμό τα αξιοποιώ στο σήμερα;

– Ποιός είναι ο δικός μου ορισμός της ευτυχίας και της επιτυχίας;

– Ποιό είναι το σενάριο της ιδανικής καριέρας για μένα;

– Αν ζούσα σε ένα σύμπαν απεριόριστων δυνατοτήτων τι θα ήθελα για τη ζωή μου;

– Πόσα χρήματα χρειάζομαι το μήνα για να είμαι ευτυχισμένος;

Αν βρείτε τις δικές σας απαντήσεις σε αυτά τα δέκα βασικά ερωτήματα θα έχετε θέσει τις σωστές βάσεις για να γίνετε ο άνθρωπος ακριβώς που θα θέλατε να είστε. Από εκεί και πέρα θα χρειαστείτε πίστη, γνώση και ενδυνάμωση για να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα μέχρι την τελική υλοποίηση του στόχου σας.

Αν χρειάζεστε βοήθεια σε αυτό το ταξίδι μπορείτε να έρθετε στη νέα ομάδα που θα πραγματοποιήσει το Life Skills Training Program. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.

Γιατί το ταξίδι της ζωής χρειάζεται και κατάλληλες δεξιότητες, αλλά πάνω απ’ όλα αξίζει να μοιράζεται!!!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…