Τι αξίζει να δείτε στα Γιάννενα

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Τα Γιάννενα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Μια πόλη μέσα στο πράσινο με υπέροχη αρχιτεκτονική προσωπικότητα τόσο στα κτίρια, όσο και στις υποδομές της. Η τοπική κουζίνα με τά τοπικά προϊόντα είναι επίσης ένα από τα δυνατά χαρτιά της πόλης. Ας δούμε τι αξίζει να δεις σε μιά επίσκεψή σου στα Γιάννενα.

  1. Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη

Το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα καλύτερα σε όλο το κόσμο. Τα κέρινα ομοιώματα μιλούν για την ιστορία της Ηπείρου και ολόκληρης της Ελλάδος.

  1. Η λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της

Η θρυλική λίμνη των Ιωαννίνων, το ωραιότερο στολίδι της πόλης με το υπέροχο τοπίο και την απίστευτη φυσική ομορφιά. Στη μέση της λίμνης βρίσκεται το γραφικό νησάκι, ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός πλημμυρισμένος στο πράσινο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία.

  1. Το κάστρο των Ιωαννίνων

Ένα από τα παλαιότερα κάστρα που σώζονται στην Ελλάδα δέσποσε κι εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητά του. Μέσα στο κάστρο θα μπορέσετε να δείτε την παλιά πόλη των Ιωαννίνων, σημαντικά τζάμια μουσεία, αλλά και φυλακές και είναι σίγουρο πως η επίσκεψη σ’ αυτό το κάστρο θα γίνει αφορμή να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας μύθοι και παραδόσεις αιώνων.

  1. Το σπήλαιο Περάματος

Το σπήλαιο που δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, άρχισε να εξερευνάται το 1956. Εδώ η φύση δημιούργησε έναν κόσμο μυστηριώδη, διαφορετικό, γεμάτο χρώμα και εικόνες. Αναμφισβήτητα η ατμόσφαιρα του χώρου, αλλά και η απίστευτη δύναμη της φύσης θα σας αφήσει άναυδους.

  1. Μουσεία και πινακοθήκη

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων με ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους υστερορωμαϊκούς χρόνους.

Διαθέτει μια σημαντική συλλογή από χάλκινα σκεύη και αντικείμενα μικροτεχνίας το 13ο αιώνα. Υπέροχα εκθέματα από την Δωδώνη και ευρήματα από τις ανασκαφές της αρχαίας Αμβρακίας. Το αρχαιότερο έκθεμα του μουσείου είναι ένας χειροπέλεκυς Αχελαίας τεχνολογίας.

Στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου 42, σε ένα υπέροχο τριώροφο κτίριο στεγάζεται το λαογραφικό μουσείο με σπάνια δείγματα ηπειρωτικής παραδοσιακής τέχνης.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr