Θετικό πρόσημο για το TEDxUniversity of Piraeus

Συντάκτης: Χριστίνα Καράμπαλη

Θετικό πρόσημο για το TEDxUniversity of PiraeusΤόσο τις επιτυχίες τους, όσο και τις αποτυχίες τους μοιράστηκαν μαζί μας οι ομιλητές του TEDxUniversity of Piraeus. Μια επιτυχημένη απόπειρα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς να φιλοξενήσουν την ατμόσφαιρα του TEDx στο πανεπιστήμιο τους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου. Ως στόχο είχαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, να δράσουμε και να αλλάξουμε και τα κατάφεραν. Η Ιουλία Κωνσταντινίδου οραματίστηκε αυτή την εκδήλωση και επέλεξε το μότο “Believe. Act. Change” μαζί με την ομάδα της γιατί όπως υποστηρίζει «Αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου και δεν πράξεις δεν θα έχεις σε τι να συνεχίσεις να πιστεύεις». Φοιτητές, καθηγητές και επιχειρηματίες στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή τους την προσπάθεια.

Δέκα ομιλητές, από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, κλήθηκαν να μας παρουσιάσουν τις ιστορίες τους, να μας συμβουλεύσουν και να μας δώσουν μαθήματα ζωής. Έτσι μάθαμε ότι μόνο η ελπίδα που στηρίζεται στην πίστη γεννά σπουδαίες πράξεις και να μην σταματάμε να κυνηγάμε τις ιδέες μας όσο ανόητες και αν φαίνονται. Να κάνουμε έρευνα πριν ενεργήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε ήδη υπάρχοντα εφόδια, να χτίσουμε τις προσωπικές μας ικανότητες και να επενδύσουμε σε μια καλή ομάδα. Έτσι οι προσπάθειες μας δεν θα είναι άκαρπες.

Θετικό πρόσημο για το TEDxUniversity of PiraeusΙδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία της Μητέρας Τερέζας που δημιουργήθηκε από τον Χάρη Τσέβη και ήταν μια σύνθεση από πολύχρωμες φωτογραφίες μικρών παιδιών. Αυτό το ψηφιακό μωσαϊκό δωρήθηκε από τον δημιουργό στα Τίρανα και θα τοποθετηθεί στην πλατεία των Τιράνων, αφού η Μητέρα Τερέζα αποτελεί για το λαό της Αλβανίας μια σημαντική προσωπικότητα που χαρίζει ελπίδα.

Η έναρξη του TEDxUniversity of Piraeus έγινε με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μας συντρόφευσαν με τις μελωδίες τους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Eνδιαφέροντα workshops και δρώμενα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, κρατώντας αμείωτη την προσοχή των παρευρισκομένων. Ας μην ξεχνάμε όμως και τους εθελοντές του TEDxUniversity of Piraeus οι οποίοι ήταν συνεχώς ευδιάθετοι και πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν.

Αξίζουν επομένως συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να φέρουν μια δημιουργική πνοή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συνέβαλαν έτσι στην αλλαγή που όλοι επιθυμούμε προς το καλύτερο. Οι νέοι πιστεύουν και πράττουν οπότε η αλλαγή δεν γίνεται να μην έρθει.

Συντάκτης: Χριστίνα Καράμπαλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.