Θετική σκέψη: 7 συνήθειες που θα την ενισχύσουν

Συντάκτης: Flowmagazine

Η θετική σκέψη προκύπτει από τις πράξεις. Αυτές οι πράξεις μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό μας πρόγραμμα και σταδιακά θα δούμε αποτελέσματα.

Τι είναι θετική σκέψη και τι ΔΕΝ είναι

Το να έχουμε θετική στάση στη ζωή δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, αν το πετύχετε, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε το στρες και τις δυσκολίες και θα απολαμβάνετε περισσότερο τις χαρές της ζωής.

Εσείς έχετε θετική σκέψη; Αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Είναι μια προσωπική απόφαση, η οποία θα σας βοηθήσει να επωφεληθείτε σε κάθε είδους περίσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποιο στάδιο της ζωής σας. Μην το χρησιμοποιείτε αυτό, όμως, σαν δικαιολογία για να ξεφύγετε από την πραγματικότητα ή για να αποφύγετε την αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων που μπορεί να μην σας αρέσουν. Αντιθέτως, η αισιοδοξία σάς επιτρέπει να αποδέχεστε και να αντιμετωπίζετε κάθε είδους πρόβλημα, πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ περισσότερο από άλλους να αναδείξουν αυτή την ικανότητα όταν χρειάζεται. Γι’ αυτό το λόγο στο σημερινό άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας επτά συνήθειες θετικής σκέψης που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο θετική στάση στη ζωή.

Απολαύστε τη στιγμή με θετική σκέψη

Το να κάνετε σχέδια για το μέλλον είναι καλό και στην πραγματικότητα κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να γίνει αιτία άγχους ή απογοήτευσης. Πρέπει να ζείτε το παρόν και να αρπάζετε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται κάθε μέρα προκειμένου να αποκτήσετε το μέλλον που επιθυμείτε. Αν περνάτε μια άσχημη μέρα ή αν όλα μοιάζουν μαύρα, μια καλή στάση θα κρατήσει το στρες μακριά και θα σας βοηθήσει να απολαύσετε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πείτε αντίο στην αρνητική ενέργεια

Δυστυχώς, η αρνητική ενέργεια βρίσκεται παντού και εμφανίζεται όταν δεν το περιμένετε. Οι οικογενειακές συζητήσεις, τα προβλήματα στη σχέση ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική κατάσταση που προκαλεί στρες ή άλλα συναισθήματα σας κλέβουν την ευτυχία. Αφήνοντας κατά μέρος τη δυσαρέσκειά σας και επιλύοντας τυχόν διαφωνίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη διεισδύσει η αρνητική ενέργεια στις καθημερινές απολαύσεις της ζωής σας. Είναι επίσης σημαντικό να απομακρύνετε τον εαυτό σας από ανθρώπους που σας μεταδίδουν την αρνητικότητά τους, μέσω της ζήλειας, του εγωισμού ή απλά επειδή μπορεί να βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων.

Μην κάνετε ό,τι σας λένε οι άλλοι

Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης και ναι μερικές φορές αυτό μπορεί να περιορίσει την απόλαυση των δραστηριοτήτων και των ευκαιριών που μπορεί να εμφανιστούν. Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι απλά προσπαθούν να δώσουν κάποια καλή συμβουλή, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να επιβάλουν τη θέλησή τους ή τις απόψεις τους που πιθανότητα είναι ενάντια στις πραγματικές σας επιθυμίες. Θα πρέπει να μάθετε να ζείτε σύμφωνα με τις δικές σας απόψεις, να αγνοείτε αυτά που πιστεύουν οι άλλοι και να διακρίνετε το σωστό από το λάθος.

Να αποδέχεστε τις αποτυχίες της ζωής με θετική σκέψη

Η αποτυχία είναι μέρος της μαθησιακής εμπειρίας. Σε κάποιο σημείο, όλοι θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσουμε και μπορεί να αφορά οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας. Το σημαντικό είναι να εκλαμβάνετε την αποτυχία με θετική στάση, γνωρίζοντας ότι μπορείτε πάντα να προσπαθείτε για να αποκτήσετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν καταθέτετε τα όπλα μετά από κάποια κακή εμπειρία, θα σας φέρει μόνο απογοήτευση και εμπόδια ενώ παράλληλα θα σας εμποδίσει να επωφεληθείτε από άλλες ευκαιρίες.

Γνωρίστε τις δεξιότητές σας

Οι άνθρωποι που ξέρουν πού υπερέχουν βλέπουν πιο θετικά τη ζωή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται η αυτοπεποίθησή τους και είναι σε θέση να κάνουν καλύτερες κοινωνικές σχέσεις και αναζητούν περισσότερη ευχαρίστηση και χαρά. Η αυτοπεποίθηση είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε κατάσταση που στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο να επιλυθεί. Να σκέφτεστε ότι έχετε την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις άσχημες καταστάσεις.

Συνδυάστε τη θετική σκέψη με υγιεινές σωματικές συνήθειες

Ο συνδυασμός της σωματικής και πνευματικής υγείας σχεδόν πάντα βελτιώνει την εμφάνισή σας και τις ικανότητές σας. Ασκηθείτε, θέστε στόχους για τον εαυτό σας ή μοιραστείτε τις ιδέες σας με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τη θετική πλευρά της κάθε κατάστασης. Δεν έχει να κάνει με την προσπάθειά μας να είμαστε αισιόδοξοι – θέλετε να είναι μια στάση προσαρμογής που θα σας επιτρέπει να ξεπερνάτε τα εμπόδια και να γίνεστε μέρα με τη μέρα καλύτερος άνθρωπος.

Πείτε όχι στις λέξεις και ναι στις πράξεις

Οι λέξεις έρχονται και φεύγουν χωρίς κανένα νόημα. Οι πράξεις είναι εκείνες που αφήνουν το σημάδι τους, που αποδεικνύουν ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάθε πράγμα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους στόχους σας. Αντί να λέτε θετικά πράγματα που σας κάνουν να σκέφτεστε ή να δείχνετε ότι όλα είναι καλά, είναι καλύτερα να αγωνίζεστε σκληρά για να φτάσετε τους στόχους σας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές κάθε μέρα, θα μπορέσετε να έχετε μια καλύτερη στάση στη ζωή όταν θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσετε κάποια ατυχία. Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, δεν είναι· πόσο μάλλον όταν τις μετατρέπουμε σε τρόπο ζωής. Ωστόσο, αξίζει να αρχίσετε να τις υιοθετείτε σιγά σιγά μέχρι να γίνουν μέρος του εαυτού σας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…