Θεσσαλονίκη: Έρχεται η 7η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στις 6/6

Συντάκτης: Flowmagazine

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η 7η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στις 6/6«Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό», προτρέπουν τους πολίτες οι Θεσσαλονικείς υπεύθυνοι της 7ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας! Στις 6 Ιουνίου 2014, οι γυμνοί ποδηλάτες θα φωνάξουν “stop” στην «άσεμνη» έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση…

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία αποτελεί ένα διεθνές κίνημα, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Βέβαια, πέρα από τα ποδήλατα, μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers.

«Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!», εξηγούν στο επίσημο site της ποδηλατοδρομίας.

Τα αιτήματα των ποδηλατών είναι τα εξής:

– Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ και στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία.

– Ασφαλές και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς Ποδηλατόδρομους.

– Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων ασφαλής στάθμευσης ποδηλάτων σε όλη την πόλη.

– Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Τρένο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Ταξί.

– Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών.

– Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις.

– Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.

Προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ και πάρτι γνωριμίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Μαΐου 2014, 9μμ

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος (εντός στοάς), Θεσσαλονίκη

*Υπάρχουν μεγάλα ασανσέρ για να ανεβάσατε τα ποδήλατα σας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

“ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” 27′ (2009)

Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με θέμα την 1η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη το 2008.

“WORLD NAKED BIKE RIDE LONDON” 30′ (2005)

Ντοκιμαντέρ σχετικά με την πρώτη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στους δρόμους του Λονδίνου.

“MY DAUGHTER THE TEENAGE NUDIST” 47′ (2013)

Ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Γυμνισμό.

+Διάφορα μικρά Video.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…