Θερινή απασχόληση για παιδιά-summer camps

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης

Η θερινή απασχόληση για τα παιδιά είναι ένα θέμα που απασχολεί τουλάχιστον τους γονείς των παιδιών ως 12 ετών. Τα summer camps πως σας ακούγονται ως επιλογή;

Γενικά

Οι αθλητικοί σύλλογοι για την περίοδο 15/6-31/7 συνήθως, οπότε λήγουν τα σχολεία και ατονούν οι προπονητικές-αθλητικές δραστηριότητες, οργανώνουν προγράμματα απασχόλησης για παιδιά. Αυτά τα προγράμματα είναι ανά εβδομάδα. 

Το ακριβές πρόγραμμα και οι όροι ανακοινώνονται συνήθως τον Μάϊο-Ιούνιο. Στη διάρκεια των δράσεων οι προπονητές των ακαδημειών αναλαμβάνουν να διδάξουν τα αθλήματα στα οποία ειδικεύονται πάντα βάσει της ηλικίας και της τυχόν γνώσης ενός αθλήματος από τα παιδιά. Υπάρχει μέριμνα για τη σίτιση και  ενυδάτωση των παιδιών και τυχόν μεταφορά και επιστροφή τους στο χώρο των συλλόγων. Εννοείται ότι υπάρχει πάντα μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών.

Ναυτικοί/ναυταθλητικοί σύλλογοι

Οι σύλλογοι αυτοί βρίσκονται συνήθως στις παραλίμνιες/παραποτάμιες/παραθαλάσσιες πόλεις. Οι εν λόγω σύλλογοι ειδικεύονται στα αθλήματα που γίνονται στο νερό και επιπλέον μαθαίνουν κολύμβηση και ασφαλή παραμονή στο νερό. Τα προγράμματά τους δεν διαφέρουν από τους συλλόγους ξηράς και οι όροι είναι σχετικοί και με το νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρωτήσετε τους συλλόγους.

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.