Θεραπείες ομορφιάς στην εγκυμοσύνη

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Η εγκυμοσύνη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Σηματοδοτείται από αναρίθμητες μεταβολές τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο και τερματίζεται με την έλευση ενός παιδιού που μόνο ευτυχία μπορεί να φέρει. Φυσικά, οι εννέα μήνες της κύησης κρύβουν πολλά μυστικά για την μέλλουσα μητέρα, η οποία καλείται να τα ανακαλύψει με τον πιο μαγικό τρόπο. Παρόλα αυτά, η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που θα χαρίσει στην έγκυο επιπλέον αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία, ειδικά όταν μπορεί να διατηρήσει την ομορφιά και τη φρεσκάδα της ακόμα και στα πιο δύσκολα σκαμπανεβάσματα της εγκυμοσύνης. Με τη βοήθεια της αισθητικής, μπορεί να ακολουθήσει ορισμένες εξειδικευμένες θεραπείες φροντίδας του δέρματος, που θα την διατηρήσουν αναζωογονημένη και τους εννέα μήνες.

Ενυδάτωση: το Α και το Ω

Η ενυδάτωση του σώματος είναι μια πολύ καλή θεραπεία κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μιας και θα βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων. Οι ραγάδες δημιουργούνται συνήθως στο πάνω ή κάτω μέρος της κοιλιάς, στη μέση ή ακόμη και στα πόδια. Έτσι τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά από αυτή, η γυναίκα μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της από τα ενοχλητικά αυτά σημάδια, με καλή ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος της κοιλιάς ενώ πολύ χρήσιμο θα ήταν η περιποίηση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, η περιποίηση του προσώπου με μια θεραπεία ενυδάτωσης θα χαρίσει μια πιο φρέσκια όψη στην επιδερμίδα προσφέροντάς της όλα τα ενυδατικά στοιχεία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια αισθητική θεραπεία που εφαρμόζεται με σκοπό την απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος από το δέρμα, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποφυγή της φραγής των πόρων, της έντονης λιπαρότητας και της θαμπής όψης της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια, σκοπός του καθαρισμού είναι να βοηθήσει το πρόσωπο να αναπνεύσει και να ανανεωθεί, χωρίς να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στην επιδερμίδα.

Αγωγή για την ξηρότητα

Εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιθανό κάποια γυναίκα να αντιμετωπίσει ξηρότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Η πιο συνήθης μορφή ξηρότητας που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη ονομάζεται Κνησμώδεις Κνιδωτικές Βλατίδες και Πλάκες της Κύησης (PUPPP). Πρόκειται για ένα εξάνθημα που κανονικά ξεκινά κοντά στον αφαλό αλλά μπορεί να εξαπλωθεί και στις γύρω περιοχές, τα χέρια και τα πόδια. Το PUPPP εκδηλώνεται σε 1 στις 150 εγκυμοσύνες και φεύγει με την επαναφορά του οργανισμού στα φυσιολογικά επίπεδα μετά την εγκυμοσύνη. Προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα, αναζητήστε μια καταπραϋντική λοσιόν και μια αγωγή θρέψης ενώ φροντίστε να διατηρείτε πάντα την κοιλιά σας καλά ενυδατωμένη.

Θεραπεία για τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες αναφέρουν πως νιώθουν τα μαλλιά τους πιο πλούσια και λαμπερά από ποτέ. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων που κρατούν τις τρίχες σε φάση ανάπτυξης και μειώνουν τους φυσιολογικούς ρυθμούς απώλειας. Μετά τον τοκετό όμως ο κύκλος ζωής των τριχών επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι γυναίκες να νιώθουν ότι ξαφνικά χάνουν πολλά μαλλιά. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, παρόλα αυτά μπορείτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα ελέγξει την ισορροπία των ορμονών σας και θα σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή. Στο μεταξύ αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας με λαστιχάκια ή να τα χτενίζετε πολύ συχνά, μειώνοντας έτσι τη φθορά.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…