Θέατρο Κούκλας με οικολογικό θέμα στη Ρόδο

Συντάκτης: Flowmagazine

Τη Δευτέρα στις 22 και Τρίτη στις 23 Αυγούστου, στις 19:00 στον πιο όμορφο κήπο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, σε ένα χώρο ιδανικό για την οικολογική αφύπνιση των μικρών μας φίλων, κάτω από τον πυκνό ίσκιο των δέντρων, μία όμορφη, διαδραστική παράσταση, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαραχτήρα, που έχει τον τίτλο: «Οικολογήματα» θα παρουσιαστεί για δύο μόνο μέρες στη Ρόδο, από το θέατρο κούκλας “Κοκουμουκλό”, υπό την Αιγίδα του ΔΟΠΑΡ.

Η παράσταση αποτελείται από τρείς ιστορίες:

«Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί»

«Παιδιά εν δράση»

«Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι»

Μέσα από την μικτή τεχνική θεάτρου και κουκλοθέατρου, με την οποία έχει δημιουργηθεί η συγκεκριμένη παράσταση, τα παιδιά παρακολουθούν τρεις μικρές ιστορίες με κοινό άξονα την κατανόηση θεμάτων που αφορούν την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η τέχνη του κουκλοθέατρου βοηθά τα παιδιά-θεατές να ανακαλύψουν, με διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο, πώς βιώνουν τη στάση των ανθρώπων απέναντι στην φύση, τα ζώα, τα δέντρα, τα πλάσματα του δάσους και της θάλασσας.

Στο τέλος της παράστασης, θα γίνει Δωρεάν 20λεπτο διασκεδαστικό, δημιουργικό Εργαστήρι Ανακύκλωσης για παιδιά, από τους εμψυχωτές της ομάδας Κοκου-Μουκλό. Το κάθε παιδί θα μάθει πώς να φτιάξει με απλά υλικά (χαρτί, βαμβακερά υφάσματα , μπογιές) έναν από τους ήρωες της παράστασης .

Η Διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα. Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ στις 25 Αυγούστου στις 19:00

Επίσης, στη Ροδιακή Έπαυλη, θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Κοκου-Μουκλό, Εργαστήρι Κούκλας για κουκλοθέατρο, όπου τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, θα κατασκευάσουν και θα πάρουν μαζί τους. Διάρκεια: 1.30 ώρα.
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά)

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…