Ο μεγαλύτερος δορυφόρος του κόσμου σε τροχιά

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο μεγαλύτερος δορυφόρος που έχει εκτοξευθεί ποτέ, ο NROL-32, πήγε στο διάστημα! Το Εθνικό Γραφείο Αναγνωριστικών Αποστολών των ΗΠΑ (NRO), τον έθεσε σε τροχιά στα τέλη Νοεμβρίου, στο ακρωτήρι Κανάβεραλ της Φλόριντα. Χρησιμοποίησε ως μεταφορέα το γιγάντιο πύραυλο Delta-4, που είναι ο μεγαλύτερος στον αμερικανικό διαστημικό στόλο. Πρόκειται για την τέταρτη μόλις πτήση του, με την παρθενική του να χρονολογείται το 2004.

Αν και η υπηρεσία NRO, δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για τον δορυφόρο και το περιεχόμενό του, μερικοί πιστεύουν πως πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό δορυφόρο, ικανό να υποκλέπτει κάθε επικοινωνία «εχθρικών» κρατών. Μέχρι στιγμής, τα ηνία κρατούσε ο Terrestar-1, που θεωρούταν ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος, βάρους επτά τόνων! Αυτός ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος διαθέτει κεραία-κάτοπτρο διαμέτρου 18 μέτρων, κατάλληλη για αναμετάδοση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλων δεδομένων. Αμερικανικές ειδικευμένες ιστοσελίδες θεωρούν πως η κεραία-κάτοπτρο του μυστικού κατασκοπευτικού δορυφόρου NROL-32 πρέπει να ξεπερνά τα 25 μέτρα!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…