“The Wagon Project”: μεταφέροντας ιδέες, γνώση και καλές πρακτικές σε όλη την Ελλάδα

Συντάκτης: Flowmagazine

Το «The Wagon Project» αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding) του TEDxAthens, που έχει ως στόχο να μεταφέρει γνώσεις, ιδέες και καλές πρακτικές σε όλη την Ελλάδα.

​Το «The Wagon Project» ​θα είναι ένας τόπος συνάντησης, μια κινητή πλατφόρμα γνώσης και πληροφορίας, αλλά και ένας καταλύτης αλλαγής για τις τοπικές κοινωνίες που θα επισκεφθεί. Μέσα από μικρές τοπικές εκδηλώσεις στη λογική και το πνεύμα του ΤΕDx, θα φυτέψει σπόρους καινοτομίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Θα έρθει σε επαφή με μαθητές και δασκάλους τοπικών σχολείων, αλλά και με κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Θα ερευνήσει, θα εξερευνήσει και θα καταγράψει ανάγκες.

​Το «The Wagon Project» ​θα χαρτογραφήσει και θα γεφυρώσει εθελοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών ανά την Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας, να μεταφέρει τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα, με απώτερο σκοπό την αναγνωρισιμότητ;a τους, τη βελτίωση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητάς τους.

Το πρώτο ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2015, ενώ ο στόχος είναι να ακολουθήσουν άλλα 5 για τοn πρώτο χρόνο λειτουργίας. Ταξιδιώτης μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς που επιθυμεί να βοηθήσει το «The Wagon Project» να κάνει πραγματικότητα την αποστολή του, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα σε όλους για το τι μπορεί να επιτευχθεί με λίγα χρήματα αλλά με πολλή αγάπη, μεράκι και αλληλεγγύη. Για περισσότερες πληροφορίες για την υποστήριξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας, απευθυνθείτε στο http://igg.me/at/thewagon.

http://2014.tedxathens.com/

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Από το ξεκίνημά μας, στο TEDxAthens αναγνωρίσαμε την ανάγκη για στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία. Η αρχή έγινε με το HumanGrid, το οποίο από το 2012 έχει, μεταξύ άλλων δράσεων, χαρτογραφήσει πάνω από 250 εθελοντικές δράσεις σε όλη την χώρα. Το «The Wagon Project» είναι ένα ρυμουλκούμενο όχημα δικτύωσης οργανώσεων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, μεταφοράς γνώσης, καλών πρακτικών και ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Στόχος του είναι να αποτελέσει σημείο επαφής και διασύνδεσης δημιουργικών και δραστήριων ανθρώπων, από όλη την χώρα. Το όχημα και το χάρτη τα έχουμε, τώρα θέλουμε το συνταξιδιώτη μας που με τη δική του ενέργεια, τη δική του βοήθεια, τις δικές του ιδέες θα μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακριά κάνοντας πράξη το όραμά μας. Ζητάμε την σύμπραξη και την συμπόρευση όλων όσων πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη δημιουργική δύναμη αυτού του project, μαζί με εμάς. Welcome on board λοιπόν».

*Δείτε το σχετικό video που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό TEDxAthens

https://www.youtube.com/watch?v=JUDn2iEredY

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TEDGlobal). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι BillClinton, AlGore, RichardDawkins, BillGates, LaryPage, SergeyBrin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDxεκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDxεκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσω του Youtube.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε ομιλίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com και http://blog.tedxathens.com / ή ακολουθήστε μας στο facebookhttp://www.facebook.com/tedxathens και στο twitter @TEDxAthens.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…