Το Μουσείο Πειραμάτων

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα όπου το παιχνίδι γίνεται γνώση. Ένας συνδυασμός διαδραστικών εκθεμάτων και βιωματικών δραστηριοτήτων. Το Mουσείο Πειραμάτων δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να πειραματιστούν με πραγματικά επιστημονικά εργαλεία και συνδυάζει τη ψυχαγωγία με τη μάθηση.

Το μουσείο

Το Mουσείο Πειραμάτων λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Βρίσκεται στην Καισαριανή και στόχος του είναι να γίνει για τα παιδιά μια εκδρομή για διασκέδαση.

Τα εκθέματα δεν είναι απρόσιτα, πίσω από βιτρίνες, βρίσκονται μπροστά στα παιδιά, τα αγγίζουν και παίζουν με αυτά. Τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν μικρόβια στο μικροσκόπιο, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες του φωτός με πρίσματα, οπτικές ίνες και λέιζερ, να ακολουθήσουν τα ίχνη των δεινοσαύρων, να κάνουν πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνητικά πεδία, να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της φωτοσύνθεσης, να φτιάξουν μικρούς, αλλά πραγματικούς κεραυνούς και να προβλέψουν τον καιρό «μεταφράζοντας» δορυφορικούς χάρτες.

Τα προγράμματα

Το μουσείο οργανώνει προγράμματα τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όσο και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Διακοπές στην Αθήνα με το μουσείο Πειραμάτων

Το μουσείο οργανώνει πρωινά ψυχαγωγίας και γνώσης τις ώρες που οι γονείς βρίσκονται στις δουλειές τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Οι ώρες απασχόλησης είναι από τις 7:30- 16:00. Σε αυτό το διάστημα τα παιδιά ασχολούνται με παιχνίδια αριθμητικών και γλωσσικών ικανοτήτων, πειράματα χημείας, βιολογίας, φυσικής,

οικολογικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες και κατασκευές και ασκήσεις θεατρικής αρωγής. Για το καλοκαίρι, το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ την εβδομάδα. Ξεκινά από τις 27/06 και θα συνεχιστεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Παιδικά θεματικά πάρτι

Το μουσείο Πειραμάτων οργανώνει και θεματικά πάρτι τόσο στο χώρο του, όσο και στα σπίτια των παιδιών ή σε άλλους χώρους εκδηλώσεων. Η τιμή για πάρτι στο χώρο της επιλογής μας είναι 200 ευρώ για 25 παιδιά και μία ώρα δραστηριοτήτων. Για κάθε δέκα παιδιά επιπλέον η χρέωση είναι 80 ευρώ και για κάθε 1/2 ώρα επιπλέον δραστηριοτήτων στο ίδιο θέμα, 60€. Για διοργάνωση πάρτι στο χώρο του μουσείου είναι 12 ευρώ το παιδί για 2,5 ώρες δραστηριοτήτων με ελάχιστη χρέωση 200 ευρώ. Καλό είναι να επικοινωνήσουμε με το μουσείο τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία του πάρτι. Τα θέματα είναι:

Jurassic party

Ένα πάρτι με θέμα τα αγαπημένα ζώα των παιδιών, τους δεινόσαυρους. Υπάρχουν παιχνίδια ανακάλυψης, διαγωνισμοί και δράσεις στα ίχνη των αγαπημένων μας δεινοσαύρων.

Science party

Ιδανικό αν υπάρχουν μικροί επιστήμονες και εφευρέτες στο σπίτι μας. Σε αυτό το πάρτι θα ενθουσιαστούν με τις ανακαλύψεις, τα υγρά που αλλάζουν χρώμα, τις αστραπές, τις εκρήξεις και τις ακτίνες laser. Σίγουρα το πάρτι δε θα είναι συνηθισμένο και ο χώρος μας θα μεταμορφωθεί στο πιο φοβερό εργαστήριο.

Eco-I love the earth party

Για παιδιά και γονείς με οικολογικές ανησυχίες. Παιχνίδια, διαγωνισμοί σκετσάκια για την προστασία του περιβάλλοντος. Αθλήματα ανακύκλωσης, παιχνίδια ανακάλυψης και πολλά ακόμα σε ένα πάρτι οικολογίας.

Camping survivor party– στη φύση

Μία εντελώς διαφορετική και οικολογική πρόταση για να γιορτάσουμε τα γενέθλια, τη γιορτή μας κ.λπ. Εάν αγαπάμε τη δράση και την περιπέτεια μεταφέρουμε το πάρτι μας στην πλαγιά του βουνού. Φτιάχνουμε σκηνές, γινόμαστε ένα με το δάσος και γιορτάζουμε με λιγότερες ανέσεις, αλλά με πολλή δράση και περιπέτεια.

Σχολικές επισκέψεις μαθητών

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο σε εκδρομές, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι μαθητές από κοντά την επιστήμη. Υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Οι θεματικές ενότητες των επισκέψεων είναι: περιβαλλοντική αγωγή, αγωγή υγείας, θετικές επιστήμες, ιστορία/προϊστορία, ψυχαγωγία/έκφραση, προγράμματα στη φύση, εορταστικά προγράμματα.

Κυριακάτικα προγράμματα

Τα Κυριακάτικα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 12 ετών. Γίνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και πρόκειται για προγράμματα με παιχνίδι, γνώση και φαντασία, έτσι ώστε να περάσουν όμορφα τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα και τις σχολικές αργίες. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 ώρες με 15λεπτο διάλειμμα και οι ώρες διεξαγωγής, 10.00 – 13.00 (με προσέλευση για την έναρξη στις 09:50 και προσέλευση γονέων για την αποχώρηση στις 12:50). Το κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα είναι 15€ το κάθε παιδί (για δύο αδέλφια ή φίλους 12€/παιδί).

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή, 16121

Τηλέφωνο: 210-7610038, 210-7210105

Mail:info@juniorscience.gr

Ιστοσελίδα: http://www.juniorscience.gr/

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.