Thai Foot Massage: Ένα ιδιαίτερο στυλ ρεφλεξολογίας

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Το Thai Foot Massage στην Ταϊλάνδη, είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία. Δημιουργεί ένα μοναδικό αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ παραδοσιακά θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών!

Τι είναι το Thai Foot;

Είναι μασάζ στα πέλματα που προσφέρει χαλάρωση σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Προέρχεται από το Thai Royal Palace και λέγεται πως είναι συνδυασμός τεχνικών ρεφλεξολογίας που προέρχονται από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Η λογική του Thai Foot Massage λειτουργεί ως εξής: χιλιάδες νευρικές απολήξεις καταλήγουν στα άκρα μας, 7.200 εκ των οποίων σε κάθε κάτω άκρο μεμονωμένα.

Οι λέξεις- κλειδιά για το είδος αυτού του μασάζ, είναι η πίεση, ο ψυχισμός, η τεχνική. Ανάλογα με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, το άτομο που εφαρμόζει το Thai Foot Massage, ασκεί συγκεκριμένες πιέσεις σε ορισμένα μέρη του ποδιού χρησιμοποιώντας κατά βάσιν τον αντίχειρα, αλλά και άλλα δάχτυλα, προκειμένου να οδηγήσει σε αποσυμφόρηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα οποία συνάδουν με ορισμένες περιοχές του υπολοίπου σώματος. Αν για παράδειγμα ο πελάτης έχει πόνους στην πλάτη, ο γνώστης εφαρμόζει συγκεκριμένες πιέσεις, ώστε να καταφέρει να ανακουφίσει τα νεύρα που περνούν από το σημείο αυτό του σώματος. Έτσι συμβαίνει και με όλα τα νεύρα που έχει το ανθρώπινο σώμα.

Ο άνθρωπος που γνωρίζει πώς να εφαρμόσει το Thai Foot Massage, έχει μελετήσει την πορεία του νευρικού μας συστήματος, έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον δέκτη του μασάζ και στοχεύει στο να εξασφαλίσει στο άτομο αυτό, όχι μόνο ανακούφιση από τον πόνο, αλλά και ηρεμία. Εργάζεται δηλαδή με μεθόδους που εξυπηρετούν σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Τα οφέλη του Thai Foot

Πιο συγκεκριμένα, το Thai Foot Massage εξασφαλίζει στον ενδιαφερόμενο:

 • Αποτοξίνωση
 • Ηρεμία
 • Μειώνει το άγχος και την ένταση
 • Ισορροπία και γαλήνη
 • Καλύτερη λειτουργία της υγείας ευρύτερα
 • Ευνοεί τον μεταβολισμό
 • Βελτιώνει τη διάθεση
 • Συμβάλλει στον καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο
 • Δρα ευεργετικά σε περιπτώσεις θλίψης
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
 • Έχει θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα

Thai Foot Massage: Ένα ιδιαίτερο στυλ ρεφλεξολογίας

Σε ποιους απευθύνεται;

Είναι ιδανικό για ανθρώπους που στέκονται όρθιοι για πολλές ώρες στην εργασία τους, καθώς χαλαρώνει τα πόδια και το υπόλοιπο σώμα και μειώνει το συσσωρευμένο στρες ή την ένταση. Η ορθοστασία επηρεάζει συνολικά το σώμα μας, καθώς προκαλεί δυσκολίες στον τρόπο που στεκόμαστε, πόνους στην πλάτη ή τη μέση, έντονη κούραση.

Το Thai Foot Massage, δεν επηρεάζει μόνο τα κάτω άκρα, αλλά το σώμα συνολικά, επομένως, καταπολεμά και τα συμπτώματα της ορθοστασίας γενικότερα.

Αξίζει να το δοκιμάσετε

Το είδος αυτό ρεφλεξολογίας προέρχεται από την Ταϋλάνδη, όπως μας παραπέμπει το όνομά του, αλλά πλέον μπορεί κανείς να το βρει και στη χώρα μας, σε μέρη με εξειδικευμένο προσωπικό.

Εμείς δοκιμάσαμε την εμπειρία του Thai Foot στο Massage Art στο Χαλάνδρι και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ένα 30λεπτο μασάζ στα πέλματα, που θα σας ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο και την κούραση των ποδιών και θα σας προσφέρει ευεξία για όλη την υπόλοιπη μέρα.  Το Thai Foot γίνεται σε γυμνό πέλμα, με lotion και με τη χρήση ενός ξύλινου εργαλείου που ασκεί πίεση εν τω βάθει, που τα δάχτυλα δεν μπορούν.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πείτε αντίο στα προβλήματα υγείας με μια συνεδρία μασάζ!

______________________

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ακόμα στην Ελλάδα, όσοι το έχουν ανακαλύψει το έβαλαν τακτικά στη ζωή τους. Ειδικά για όσους έχουν ορθοστασία στη δουλειά τους, επιβάλλεται! Τα πόδια κρατάνε όλο το βάρος του σώματος και είναι αυτά που …μας πάνε παντού. Δεν θα έπρεπε να αμελούμε την υγεία τους. Άλλωστε για 30 λεπτά από το χρόνο σας και μόλις 14 ευρώ, δεν υπάρχει εμπόδιο στο να το δοκιμάσετε.

Στην Ταϊλάνδη, είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία. Αν στη χώρα του μασάζ είναι το αγαπημένο τους είδος, δεν αξίζει να το γνωρίσουμε κι εμείς;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…