Θα σ’ αγαπώ ο,τι κι αν γίνει, της Ντέμπι Λιόρι

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα βιβλία στο ελληνικό κοινό, το «Θα σ’ αγαπώ ο,τι κι αν γίνει» της Ντέμπι Γκλιόρι είναι για παιδιά από… 1 έτους.

H υπόθεση του βιβλίου

Κλείστηκε στο δωμάτιο ο Μικρός, γκρίνιαξε και τα έκανε όλα γης μαδιάμ. «Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε μ’ αγαπάει», είπε στη μαμά του όταν τον ρώτησε τι του συμβαίνει. Πφφφ… «Εγώ πάντα θα σ’ αγαπώ ότικι αν γίνει», τον διαβεβαίωσε εκείνη. Μα δεν τον ηρέμησε απόλυτα αυτή της η απάντηση. Έτσι άρχισε να φτιάχνει σενάρια. Θα με αγαπούσες κι αν ήμουνα αρκούδος; Θα μ’ αγκάλιαζες κι αν γινόμουν πράσινο έντομο; Θα μ’ αγαπούσες κι αν ήμουν το ένα κι αν ήμουν το άλλο; Ο μικρός έπαιρνε διαρκώς τη μοναδική, ανεξάντλητη, ακάθεκτη και άσβηστη αγάπη της μητέρας του. «Χαλάει ποτέ η αγάπη; Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει; Κι αν ναι, μπορείς άραγε να την κολλήσεις, να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις;» ρώτησε ο Μικρός. «Α δε ξέρω», είπε η Μαμά «το μόνο που ξέρω είναι ότι θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.»

Γιατί να το διαβάσετε στα παιδιά σας

Έχει μια μοναδική απλότητα, είναι τρυφερό και διαλύει τους φόβους κάθε παιδιού. Έχει εικόνες με έντονα χρώματα και καθαρές φιγούρες και λόγο εύληπτο και καθαρό. Είναι ένα σύντομο εγκώμιο στην άδολη μητρική αγάπη που δεν ζητά, δεν απαιτεί, δεν θέτει προαπαιτούμενα, δεν ζυγίζει για να δώσει, δε δίνει για να υποχρεώνει. Μάνα ίσον θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει. Δηλαδή όπως κι αν είσαι, όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

Μπόνους: η βιβλιοδεσία του και το σκληρό εξώφυλλο 

Είναι ένα βιβλίο τυπωμένο σε χοντρό χαρτόνι τόσο στο εξώφυλλο όσο και στις εσωτερικές του σελίδες. Οι σελίδες ενός τέτοιου βιβλίου είναι ειδικά διπλωμένες μεταξύ τους και όχι με συνδετήρες και ως εκ τούτου είναι πολύ ανθεκτικά και κατάλληλα για παιδιά μικρής ηλικίας.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…