Τεχνολογία στο δρόμο

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Αυτοκίνητα ηλιακά, που τους λες να ‘ρθουν και σε ακολουθούν! Εντυπωσιακό πόσο όμορφα σχεδιασμένα είναι.Το ανθρώπινο μυαλό πάντα θέλει να τρέχει βολίδα! Θαυμάστε τα και ελπίζω κάποια μέρα… οδηγήστε τα!

Η Apple εργάζεται προκειμένου ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2019 ή το 202, με την κωδική ονομασία «Τιτάν».

Δεν θα χρειάζεται βενζίνη, δεν θα εκπέμπει ρύπους. Και ακόμα, δεν θα χρειάζεται ούτε οδηγό, εάν βαριέστε να οδηγήσετε. Η Jaguar Mark XXI, θα κινείται με την ενέργεια του ήλιου που θα συγκεντρώνουν φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία θα είναι ενσωματωμένα στο «σώμα» του αυτοκινήτου. Η Jaguar Mark XXI, αποτελεί έμπνευση του σχεδιαστή Christopher Pollard,

Η Renault έχει συνεργαστεί με το κολέγιο τέχνης και σχεδιασμού Central Saint Martins, μέρος του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Λονδίνου, για να σχεδιάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Αυτό είναι ένα οικολογικό αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Μόλις θελήσει να φύγει κάνει μια κλήση από το κινητό του και απλά δίνει το στίγμα που βρίσκεται. Το αυτοκίνητο βγαίνει από το πάρκινγκ και πηγαίνει μόνο του στο σημείο που του έχει καθορίσει το «αφεντικό» του.

Το Audi Aicon. Οι εικόνες από το γερμανικό μοντέλο ίσως δεν απέχουν πολύ από την ημέρα που ένα τέτοιο όχημα θα το δούμε να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.

Το πράσινο ταξί που σχεδίασε ο Χαζμάν Μαλίκ προορίζεται για χρήση σε τουριστικές περιοχές, ενώ είναι σε θέση να μειώσει και την ρύπανση στο κέντρο των πόλεων.

GM EN-V

Suzuki Pixy

Nissan Pivo 2

Το αυτοκίνητο του φωτός

Το «Car of Light» είναι μια πρόταση του σχεδιαστή Jong Won Lee που εμπνεύστηκε την απόλυτη αξιοποίηση του ηλιακού αλλά και του τεχνητού φωτός. Η οροφή του οχήματος θα είναι κατασκευασμένη από ηλιακούς συλλέκτες που θα τροφοδοτούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες με ενέργεια, ενώ θα δίνουν και το βράδυ ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό που θα «παραδίδεται» στα φώτα της νύχτας.

Σε μία μονάδα νανοτεχνολογίας, που «εκτυπώνει» ενέργεια, σχεδιάζεται το ηλιακό και ενεργειακά αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος! Πρόκειται για τη μονάδα πιλοτικής παραγωγής και εκτύπωσης οργανικών ηλεκτρονικών του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ),

Ο Γιώργος Χρονάκης, είναι ο 24χρονος από την Κρήτη που σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος κατακτώντας την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό που διεξάγουν για απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και κάνοντας την Ελλάδα περήφανη.

Το Fluxion Transport του Σλάβε Ποπόβσκι έχει ως άξονα το έτος 2100, όταν μια νέα γενιά οχημάτων θα γίνουν απαραίτητα. Προβλέπεται η κίνησή του με τέσσερις μαγνητικούς κινητήρες ιόντων, οι οποίοι τροφοδοτούν τον κάθε τροχό ξεχωριστά με 200 κιλοβάτ, επιτρέποντας ταχύτητες μέχρι και 500 χμ/ώρα. Τους κινητήρες ενεργοδοτούν τα φωτοβολταϊκά στην οροφή.

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr