Τεχνικές για να γίνεις πιο υπομονετική μαμά

Συντάκτης: Flowmagazine

Η υπομονή όταν είσαι μαμά δοκιμάζεται συχνά, μπορεί και πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα. Κάποια στιγμή θα χάσεις την αυτοσυγκράτησή σου. Είναι αναπόφευκτο. Η υπομονή είναι αρετή, αλλά θέλει κι αυτή τη… γυμναστική της.

Αϋπνία, κούραση, άγχος θα συμβάλλουν σίγουρα στο να χάσεις την υπομονή σου. Και είναι φυσιολογικό. Θα αγχωθείς περισσότερο, θα νευριάσεις, θα τα βάλεις με τον εαυτό σου και πάει λέγοντας. Μην νιώθεις ένοχη. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το μυστικό είναι να δουλέψεις έξυπνα με την υπομονή σου και να χρησιμοποιήσεις μερικές εύκολες στρατηγικές για να είσαι πιο υπομονετική.

Για την καθεμία λειτουργεί και κάτι διαφορετικό, όμως κατά κανόνα υπάρχουν κάποιες «πασπαρτού» τεχνικές που πρώτα πρέπει να τις δουλέψεις με τον εαυτό σου και έπειτα με το παιδί σου. Φυσικά να θυμάσαι ότι κάθε τρόπος που επιλέγεις να δοκιμάσεις δεν δουλεύει μαγικά, θέλει και αυτός τον χρόνο του.

Πάρε 10 βαθιές αναπνοές

Η σωστή αναπνοή, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλη αγχωτική κατάσταση, λειτουργεί υπέρ σου. Αν συγκεντρωθείς για λίγα λεπτά στην αναπνοή σου, ακόμα κι αν σου φαίνεται αδύνατο, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις γρηγορότερα και να σκεφτείς πιο καθαρά.

Κάνε μία δραστηριότητα να λειτουργήσει υπέρ σου

Δυνάμωσε τη μουσική και χόρεψε με τα παιδιά ή κάνε μαζί τους κάποια άσκηση ώστε να εστιάσει αλλού η προσοχή, και η δική σου και η δική τους.

Μίλησε σε κάποιον

Τηλεφώνησε –έστω και για δύο λεπτά- σε μία φίλη. Μια σύντομη συνομιλία με έναν άλλο θα σε βοηθήσει να βάλεις την κατάσταση σε μία σειρά. Πρώτα στο μυαλό σου, που είναι και το δύσκολο και έπειτα θα μπορέσεις πιο εύκολα να ανακτήσεις τον έλεγχο.

Απομακρύνσου από τη συνθήκη

Παίρνοντας μία απόσταση από το παιδί, αλλάζοντας δωμάτιο για παράδειγμα, μπορείς πιο εύκολα να χαλαρώσεις, να πάρεις μία ανάσα και να καθαρίσεις στιγμιαία το μυαλό σου. Αν μάλιστα υπάρχει και κάποιος άλλος στο σπίτι, ζήτησε βοήθεια για λίγο και κάνε έναν περίπατο.

Η υπομονή, ειδικά όταν έχεις παιδιά, χτίζεται μέρα με τη μέρα και δυναμώνει ακριβώς όπως ένας μυς του σώματος σου που τον γυμνάζεις τακτικά. Κάθε μέρα θα είναι πιο εύκολη, όμως να θυμάσαι πως σε έκρυθμες καταστάσεις ο θυμός δεν είναι ποτέ φίλος.

Ακόμα κι αν η περισσότερη υπομονή σου φαίνεται άθλος, να είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Απλώς, θέλει κι αυτή… προπόνηση!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…