Τεστ IQ: Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη χελώνα – Τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Η οπτική ψευδαίσθηση που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι για να καταλάβουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα δεδομένα.

Ο κόσμος της ψυχολογίας είναι πραγματικά συναρπαστικός, αφού μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο σκέψης, αλλά και συμπεριφοράς μας. Οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι και ψυχολόγοι, προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα και πιο γρήγορα την προσωπικότητα ενός ατόμου, χρησιμοποιούν διάφορα tests και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Το συγκεκριμένο IQ τεστ, βασίζεται σε μια οπτική ψευδαίσθηση, η οποία μας βοηθά να καταλάβουμε πόσο γρήγορα επεξεργάζεται ο εγκέφαλος μας, τα δεδομένα που του δίνονται.

Βλέπουμε στη παρακάτω εικόνα, να πρωταγωνιστούν δεινόσαυροι. Ωστόσο, υπάρχει κάπου κρυμμένη και μια χελώνα. Όσο πιο γρήγορα την εντοπίσεις, τόσο πιο υψηλό IQ διαθέτεις. Η δυνατότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται γρήγορα τα δεδομένα, και να εντοπίζει έγκαιρα, αυτό που ξεχωρίζει, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα, την οποία όμως δεν διαθέτουν όλοι στον ίδιο βαθμό.

Το παρακάτω τεστ, καταφέρνει να το εκπληρώσει μόλις το 1% του πληθυσμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Jagran Josh. Εσύ λοιπόν, μπορείς να εντοπίσεις την κρυμμένη χελώνα στην παρακάτω εικόνα, μέσα σε 9 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ: Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη χελώνα - Τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

H απάντηση του IQ test

Τεστ IQ: Μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να εντοπίσει την κρυμμένη χελώνα - Τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…