Τέσσερα τρικ για να επανέλθει ο ρομαντισμός μετά το παιδί

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια μακροχρόνια σχέση περνάει από πολλά στάδια, με ένα από αυτά να αποτελεί ενδεχομένως τον ερχομό ενός παιδιού. Τα παιδιά είναι πηγή χαράς, όπως και πολλών αλλαγών, που μπορεί να προκαλέσουν ορισμένες αναταράξεις στην σχέση σας με την σύντροφό σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί κάθε σχέση περνά από ποικίλες φάσεις και μπορείτε δοκιμάζοντας τα ακόλουθα εύκολα τρικ, να την αναθερμάνετε αποτελεσματικά.

Κάντε καθημερινές «καταθέσεις» στην σχέση σας

Εξισώνοντας την ρομαντική σχέση με έναν τραπεζικό λογαριασμό, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι για να μην αδειάσει θα πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικές «καταθέσεις» και από τις δύο πλευρές. Αυτές δεν χρειάζεται απαραιτήτως να αποτελούν μεγάλες ενδείξεις αγάπης αλλά να αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη που νιώθετε, αφού και η πιο μικρή πράξη, όπως μερικά ενθαρρυντικά λόγια μετά από μια δύσκολη ημέρα στην δουλειά, μπορεί να κάνει την διαφορά. Αναρωτηθείτε για το τι θα μπορούσατε να κάνετε για να γίνει πιο όμορφη η μέρα του συντρόφου σας και κάντε το.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 πράγματα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά στους γονείς


Μάθετε τις «γλώσσες» αγάπης που χρησιμοποιείτε και οι δύο

Όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση τείνουμε να αγαπάμε τον άνθρωπό μας με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο και να περιμένουμε από εκείνον να ανταποδώσει παρομοίως. Ωστόσο, δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι αφού ο καθένας εκφράζει διαφορετικά την αγάπη του. Γι’αυτό θα ήταν σημαντικό να αναλύσετε τον τρόπο που δείχνετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλον, ώστε να γνωρίζετε και οι δυο τι πραγματικά χρειάζεστε.

Κάντε αυτήν την σημαντική ερώτηση καθημερινά

Στο τέλος της ημέρας μην ξεχνάτε να ρωτάτε: «Τι πήγε καλά σήμερα;». Με αυτόν τον τρόπο αντί να διαμαρτύρεστε και να εστιάζετε μόνο στα αρνητικά, αναπροσαρμόζετε το ενδιαφέρον σας μόνο στα θετικά, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει αναζωογονητικά στην σχέση. Παράλληλα δεν ξεκινάτε μια συζήτηση γύρω από αρνητικά της ημέρας, διατηρώντας το θετικό κλίμα.

Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να φροντίσετε τον δεσμό σας είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας. Βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι που πραγματικά σας ευχαριστεί, καθώς αυτό θα τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σας. Αν δεν αισθάνεστε ισορροπημένοι, τότε είναι λιγότερο πιθανό να απολαύσετε την σχέση σας ή να είστε ανοιχτοί στην επικοινωνία.

Πηγή: vita.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…