Τελικά το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή κρύβεται στα βιβλία ή σε εμάς τους ίδιους;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Πολλές φορές νιώθουμε πελαγωμένοι, ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάποιες καταστάσεις. Καταφεύγουμε, λοιπόν, σε βιβλία αυτοβελτίωσης και συμβουλών ζωής. Είναι όμως εκεί η πηγή των απαντήσεων που ψάχνουμε;

Βιβλία και συμβουλές αυτοβελτίωσης

Κάποια στιγμή στη ζωής μας τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο ζόρικα απ’ όσο μπορούμε να διαχειριστούμε ή να συμβεί κάτι που δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, αφού είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Μία από τις λύσεις είναι να συμβουλευτούμε βιβλία αυτοβελτίωσης. Εκεί μπορούμε να ανακαλύψουμε αλήθειες που δεν γνωρίζαμε ή κρύβαμε και εμείς οι ίδιοι από εμάς. Θα δούμε τις καταστάσεις από μία άλλη σκοπιά και με πολλή δουλειά με τον εαυτό μας να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας πάλι, ακόμα πιο δυνατοί. Αυτά τα βιβλία δεν είναι για να μας μάθουν τη μυστική συνταγή της ζωής, αλλά για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε κάποια πράγματα που μας συμβαίνουν και να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις ή επιλογές για το καλό μας. 

Στο χέρι μας είναι 

Όπως αναφέραμε, τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν κατέχουν τον μυστικό συνδυασμό της απόλυτης ευτυχίας. Οι συμβουλές που περιέχουν είναι τα εργαλεία για να δομήσουμε έναν τρόπο ζωής που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό σημαίνει, ότι όσο καλογραμμένο κι αν είναι το βιβλίο και όσες γνώσεις κι αν έχει ο συγγραφέας, αν δεν δουλέψουμε και δεν επεξεργαστούμε εμείς τις πληροφορίες που μας δίνονται, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Δεν φτάνει, λοιπόν, ένα καλό βιβλίο. Η απάντηση βρίσκεται κυρίως μέσα μας. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.